Nieuws21.07.2016

De DC Daily van 21 juli 2016


In de DC Daily vind je leuke, nieuwe, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, 21 juli 2016.

Werkloosheid daalt

De werkloosheid is in Nederland is verder gedaald, zo meldt CBS. In juni waren er 550 duizend mensen werkloos, ofwel 6,1 procent van de beroepsbevolking. Een half jaar eerder waren er nog 588 duizend werklozen. Verder zijn er sinds december 2015 ruim 80 duizend mensen met betaald werk bijgekomen.

cbs
cbs

Gotta Catch ‘Em All Kroegentocht in Amsterdam

Bavaria organiseert vanmiddag de allereerste Gotta Catch ‘Em All Kroegentocht. Om 17:19 uur gaat de kroegentocht vanuit Café Los op het Rembrandtplein 1 in Amsterdam van start. Met de inzet van 25 tuktuk’s, begeleid door Bavaria Babes, worden de Pokémon Go spelers van kroeg naar kroeg vervoerd. Om de Pokémon te kunnen vangen die zich op het water bevinden wordt er zelfs een gratis sloep ingezet. Bij de 8 deelnemende kroegen zullen, door het inzetten van zogeheten lures, extra Pokémon te vinden zijn.

pokemon-go
pokemon-go

Anonieme simkaarten verboden in België

Het Belgische parlement heeft gestemd voor wetgeving die de anonieme verkoop van simkaarten verbiedt. Zo moet het moeilijker worden voor criminelen en terroristen. Binnenkort kun je alleen nog prepaid-simkaarten kopen in België als je een geldig identiteitsbewijs hebt. De nieuwe regels kunnen dit jaar nog worden ingevoerd. Mensen die nu een anonieme simkaart hebben, hebben zes maanden de tijd om deze te registreren.

sim-kaart-belgie-
sim-kaart-belgie-

SUV van ŠKODA in Parijs leidt renners over de Champs-Elysées

De ŠKODA KODIAQ wordt startklaar gemaakt voor zijn gastrol bij de Tour de France. Bij de slotetappe van komende zondag leidt het nieuwe SUV-model van ŠKODA de renners over de boulevard Champs-Elysées naar de eindstreep. Voormalig Tour-winnaar Stephen Roche kruipt achter het stuur.

500_kodiaq1
500_kodiaq1

Geweldige Carpool Karaoke met Michelle Obama

Je zou het nooit verwachten, maar James Corden kreeg het voor elkaar om Michelle Obama, First Lady of The United States, op zijn bijrijdersstoel te krijgen voor de Carpool Karaoke. Gisteren werd er een voorproefje gedeeld op internet en vandaag is de hele video beschikbaar gekomen. Dit kan niet anders dan een dikke hit worden op internet. Ik bedoel, Michelle Obama gaat helemaal los op Single Ladies van Beyoncé en Get Ur Freak On van Missy Elliot. Bekijk de Carpool Karaoke video hier!

michelle-obama-carpool-karaoke
michelle-obama-carpool-karaoke

Deze flight safety video van Air New Zealand wil je zien

De vliegtuigmaatschappij Air New Zealand komt met een flight safety video die je ook écht wilt kijken. Anna Faris (bekend van de Scary Movie films) en Rhys Darby (Nieuw-Zeelandse stand-upcomedian) spelen de hoofdrol in de video. Alle veiligheidsinstructies worden op een komische en soms gekke manier benadrukt. Bekijk de video hier!

airnewzealand-annafaris-rhysdarby
airnewzealand-annafaris-rhysdarby