Nieuws20.06.2017

De DC Daily van 20 juni 2017


In de DC Daily vind je nieuwe, leuke, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, dinsdag 20 juni 2017.

Eindhovense startup Hugsy haalt 200.000 euro op voor slimme babydeken

Hugsy is een hightech babydeken voor te vroeg geboren baby’s. Het bootst de geur en de hartslag van de moeder na, zodat de baby het gevoel heeft dat ze altijd heel dicht in de buurt is. Ooit bedoeld voor prematuren, maar nu komt het slimme deken op de markt voor alle baby’s. De startup uit Eindhoven wist namelijk 200.000 euro binnen te halen om hun bedrijf verder op te starten.

Michael Phelps gaat zwemmen tegen een witte haai

Zwemlegende Michael Phelps gaat het ‘opnemen’ tegen een witte haai, ter ere van de Shark Week op Discovery Channel. “Phelps vs. Shark: Great Old vs. Great White, de beste zwemmer die het opneemt tegen het dodelijkste roofdier van de oceaan.” Maar op papier is dat een onhaalbare zaak: een hitte haai zwemt maximaal 40 km/uur, Phelps ‘slechts’ 8 km/uur. Hoe de race precies in z’n werk gaat weten we nog niet, maar voor Phelps een mooie uitdaging na al dat Olympisch goud.

Uber-chauffeurs rijden nog nu efficiënter

Uber-chauffeurs in Nederland kunnen vanaf vandaag een voorkeursbestemming instellen in de app. Met deze nieuwe functie kunnen ze aangeven welke kant ze op gaan rijden, zodat alleen ritten van passagiers worden gekoppeld die dezelfde kant op gaan.

Dat kan bijvoorbeeld de laatste rit op weg naar huis zijn, zodat de chauffeur op de route naar huis passagiers in dezelfde richting kan vervoeren en dus meer om kan zetten. Hoe het werkt zie je in onderstaande video.

Annabelle creation

Warner Bros heeft een nieuwe trailer uitgebracht voor Annabelle: Creation, de opvolger van de horror hit uit 2014. Het eerste deel, Annabelle, was weer een prequel van The Conjuring.

Het verhaal van dit alweer vierde deel uit de filmreeks gaat over het ontstaan van Annabelle. Een poppenmaker en zijn vrouw verliezen na een tragisch ongeluk hun eigen dochter. Een tijdje daarna nemen ze een non en aantal weeskinderen in huis. Maar al snel is daar de pop Annabelle die doet waar ze goed in is.

Mannen en vrouwen tegen elkaar op de Olympische Spelen in Tokio

Om sport in het algemeen “te moderniseren en emanciperen” zullen mannen en vrouwen het tijdens sommige sporten op de Olympische Spelen van 2020 in Tokio opnemen tegen elkaar. Het gaat bijvoorbeeld om de 4×400 meter in de atletiek, de 4×100 in het zwemmen, judo, handboogschieten en tafeltennis. Nobel streven hoor om evenveel mannen én vrouwen aan het sporten te krijgen. Maar op de Olympische Spelen? In de atletiek en judo? Hoe dan?!

Stripe van start in de Benelux

Vandaag is het online betaalplatform Stripe in de Benelux van start gegaan. Stripe maakt het voor bedrijven makkelijk om online betalingen te accepteren op een website, via een smartphone-app, een mobiele website, een desktopapplicatie, of op een andere wijze. Ontwikkelaars kunnen Stripe Payments binnen een paar minuten integreren, waarna consumenten uit de hele wereld online kunnen betalen.

Tal van bekende organisaties gebruiken Stripe al voor het afhandelen van hun online betalingsverkeer, waaronder Facebook, Kickstarter, Lyft, Slack en Salesforce. In Nederland maken onder andere WeTransfer, Bynder, Deliveroo en Catawiki al gebruik van de betaaldiensten van Stripe.

developers
developers