Nieuws20.04.2017

De DC Daily van 20 april 2017


In de DC Daily vind je nieuwe, leuke, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, donderdag 20 april 2017.

Nederlands succes in de Champions League

Na alle ophef over de arbitrage tijdens Real Madrid tegen Bayern München, en nog vers in het achterhoofd zit natuurlijk FC Barcelona – Paris Saint Germain. Is er nu veel lof voor scheidsrechter Björn Kuipers. Hij heeft gisteren zijn visitekaartje afgegeven tijdens FC Barcelona – Juventus (0-0). Zijn zo goed als vlekkeloze optreden werd opgemerkt in zowel binnen- als buitenland.

Marvel’s Cloak & Dagger

Cloak ontmoet Dagger de eerste trailer voor deze nieuwe TV-serie van Marvel. De serie zal te zien Freeform, eigendom van Disney. En in de hoofdrol spelen de tieners Tandy Bowen (Olivia Holt) en Tyrone Johnson (Aubrey Joseph). Wel pas vanaf 2018 te zien.

KPN weer hoofdsponsor Eredivisie

KPN is met ingang van het nieuwe voetbalseizoen 2017/18 hoofdsponsor van de Eredivisie. Sinds 2014 is KPN al verbonden als Official Partner. Die samenwerking wordt nu voor de komende vier seizoenen uitgebreid tot het niveau van hoofdsponsor.

In een verder verleden was KPN ook al langdurig hoofdsponsor van de Eredivisie (1990 – 2002). De competitie droeg toen de naam PTT Telecompetitie (1990 – 1999), KPN Telecompetitie (1999 – 2000) en KPN Eredivisie (2000 – 2002). Een soortgelijke naamgeving zal er nu niet zijn.

De nieuwe creditcard heeft een vingerafdrukscanner

Mastercard heeft een nieuwe biometrische betaalpas geïntroduceerd, die chiptechnologie combineert met een vingerafdruk om gemakkelijk en veilig de identiteit te verifiëren van de kaarthouder.

De technologie is gestart met een eerste test in Zuid-Afrika. De nieuwe biometrische kaart bouwt voort op de vingerafdrukscantechnologie die vandaag de dag gebruikt wordt voor mobiele betalingen. Hierdoor kan er wereldwijd met een dunnere en flexibelere kaart betaald worden bij de EMV-betaalterminals.

mastercard
mastercard

T-Mobile mag klanten Datavrije Muziek aanbieden

Vandaag heeft de rechtbank van Rotterdam een positieve uitspraak gedaan in de zaak die T-Mobile heeft aangespannen om Datavrije Muziek te kunnen blijven aanbieden. De rechtbank heeft geoordeeld dat de Nederlandse wet in strijd is met de Europese wet- en regelgeving en Datavrije Muziek niet mag beperken. Klanten van T-Mobile kunnen dus datavrij muziek blijven streamen over 4G, zonder dat het ten koste gaat van hun databundel.

Søren Abildgaard, CEO van T-Mobile Nederland. “Deze uitspraak is een doorbraak in Nederland en in Europa. Afgelopen oktober hebben we een grote en gewaagde stap genomen om, tegen de heersende overtuiging van de gevestigde orde in, met een nieuw en zeer innovatieve dienst te komen: Datavrije Muziek. Dit deden we in de stellige overtuiging dat dit in het belang van onze klanten is. Wij kunnen nu blijven innoveren en grenzen doorbreken om onze klanten de volledige vrijheid van onbeperkt mobiel internet te geven.”

music-mobile
music-mobile