Nieuws02.10.2017

De DC Daily van 2 oktober 2017


In de DC Daily vind je nieuwe, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, maandag 2 oktober 2017.

Tragedie in Las Vegas

Een Amerikaanse man heeft een bloedbad veroorzaakt met meer dan 10 wapens. Hij vuurde vanuit een nabijgelegen hotel op het publiek van een openbaar concert en daarbij vielen meer dan 400 gewonden en meer dan 50 doden. Het is de nieuwste grootste schietpartij ooit die in Amerika plaats heeft gevonden en hoewel dit verdacht veel lijkt op terrorisme wordt het nog niet zo genoemd. Is het omdat het een blanke Amerikaan betreft? Terwijl mensen uit de buurt in de rij staan om bloed te geven laait de discussie ook weer op: moeten Amerikanen echt zo veel wapens kunnen hebben?

Haarmodel

Om maar even aan te geven dat sommige mensen zich om volstrekt nutteloze dingen wél kwaad kunnen maken: het Zweedse model Arvida Byström kreeg ladingen haat over zich heen omdat ze het had gewaagd om in een Adidas-campagne zichzelf te laten zien zonder geschoren benen. De trolletjes kwamen uit alle hoeken en gaten en zoals Byström zelf zegt had ze in no time allerlei verkrachtingsdreigingen in haar commentaren staan. “Ik ben blank, gezond, alleen het haar op mijn benen wijkt van de norm af. Ik kan me niet eens inbeelden hoe het moet zijn om in een wereld te leven waarin ik al die privileges niet zou hebben.” Waanzin.

Het LEGO huis is open

Beter nieuws uit de Nordics: in Denemarken is eindelijk het al een tijdje in aanbouw zijnde LEGO House open gegaan. Het prachtige bouwsel ziet er uit alsof het van blokjes gemaakt is, maar binnen is het verre van kinderachtig. Je krijgt daar de ultieme LEGO-experience en er worden niet minder dan een kwart miljoen mensen per jaar verwacht. Je moet natuurlijk wel naar Billund om het zelf te zien, maar als dit geen tripje waard is voor LEGO-liefhebbers weten we het ook niet meer.

De C64 Mini komt er (helaas) aan

Na het succes van de NES en SNES Mini wilde Commodore ook wel een stukje van de retro-taart hebben en nu is er dus de C64 Mini. Er worden 64 spellen beloofd, maar de website laat ze niet allemaal zien en als we naar het lijstje kijken zitten de echte klassiekers er niet bij. Niet intrappen dus: het mag dan prima mogelijk zijn om een kleine Commodore 64 te maken en daar wat games in te gooien, maar dat maakt dit nogniet automatisch een pakket dat de moeite waard is. Voor de 80 euro die er voor gevraagd gaat worden moet er nog van alles gebeuren, wil dat goed komen.

c64_mini_2
c64_mini_2

Verstappen niet overal populair

Wij mogen dan afgelopen zondag wel in polonaise door de kamer zijn gelopen na zijn overwinning, maar Max Verstappen is niet overal populair. Vooral aanhangers van Sebastian “wah wah” Vettel hebben geen goed woord over voor Max. Het onderstaande voorbeeld is misschien nog net iets té overdreven, maar let maar eens op als je iets aardigs over Verstappen zegt op social media: ze hebben je zó gevonden…

That’s how we do it!

We blijven toch nog even bij Verstappen. En dan specifiek de inhaalactie bij Lewis Hamilton. Genieten en wat een geniale opmerking van Max zelf.