Nieuws19.09.2017

De DC Daily van 19 september 2017


In de DC Daily vind je nieuwe, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, dinsdag 19 september 2017.

Prinsjesdaghoeden

Het is weer de derde dinsdag van september, dus iedereen mocht de hoed weer uit de kast halen voor Prinsjesdag. Er waren zoals altijd weinig verrassingen te vinden in de (best positieve) miljoenennota of de troonrede van Koning Willem-Alexander, maar gelukkig zijn er altijd mensen die er een leuke draai aan weten te geven, zoals de onderstaande ‘conversatie’ tussen de Koning en zijn vrouw. “Ik wil niet weer op die stomme Lucky TV”.

KLM-strippenkaart?

Opvallend nieuws van KLM: ze gaan een soort strippenkaart maken voor reizigers die vaker binnen Europa vliegen. Je kunt dan alleen of met meerdere personen dertig vluchten afnemen die je binnen een jaar moet maken. Handig als je vaak naar dezelfde (verre) plek moet. Gelukkig hoef je ze niet allemaal in één keer te betalen…

Politievloggers schenden privacy

Het social media-beleid van de politie wordt aangescherpt nadat is gebleken dat in de bijna 150 video’s van politievloggers Jan-Willem en Tess in 28 gevallen te veel persoonsgegevens zijn getoond. Gezichten zijn wel onherkenbaar gemaakt, maar de omgeving is zichtbaar genoeg om de betrokkenen en daarmee hun adres en persoon te kunnen vinden. De Autoriteit Persoonsgegevens en de politie gaan nu kijken hoe het in het vervolg beter kan, dus er wordt vanaf nu beter opgelet door de vloggers en de politie.

j-w-politie
j-w-politie

Luxe auto’s jatten

Er komt een nieuwe film over een crew die dure auto’s steelt. Klinkt bekend? Geen toeval, want het is geschreven door de schrijvers van de Fast & Furious-reeks. De film heet Overdrive en de auto’s waar het om draait zijn wel nog een stapje exclusiever dan wat je gewend bent van die andere auto-serie. Ziet er leuk uit, vooral voor autoliefhebbers!

Bye Bye Bixby

De eigenaren van de Galaxy S8 en S8+ kregen een verrassing bij de laatste updates van de telefoons. De aparte Bixby-knop die voor iedereen in Nederland redelijk nutteloos is maar die wel op de S8-lijn zit is namelijk vanaf de laatste update uit te schakelen. Gebruikers hadden liever gehad dat ze er iets anders op konden zetten, maar dat gaat (helaas) niet gebeuren. Nu kun je in elk geval er voor zorgen dat die knop niet de hele tijd naar een scherm gaat waar je er aan herinnerd wordt dat Samsung Bixby nog niet af heeft.