Nieuws19.10.2016

De DC Daily van 19 oktober 2016


In de DC Daily vind je leuke, nieuwe, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, woensdag 19 oktober 2016.

Instagram Stories in Explore

Wanneer je op Instagram via het vergrootglas (explore) gaat zoeken naar nieuwe posts, ga je vanaf nu ook Instagram Stories zien. Meer dan 100 miljoen Instagrammers maken gebruik van deze explore-functie om leuke foto’s en video’s te vinden van mensen die ze niet volgen. Vanaf nu zie je daar dus ook Instagram Stories van anderen die aansluiten bij jouw interesses.

Instagram Stories in Explore
Instagram Stories in Explore

De Samsung Galaxy Note 7 kun je omruilen op Schiphol

De beruchte Samsung Galaxy Note 7 kun je nu omruilen op Schiphol, voor een ander Samsung toestel of je kunt je complete aankoopbedrag terug krijgen. Een logische plek, want er zijn luchtvaartmaatschappijen die verbieden om de Note mee aan boord van een vliegtuig te nemen.

<em>De uitgebrande Galaxy Note 7 van Brian Green<\/em>
De uitgebrande Galaxy Note 7 van Brian Green

Het geluid is wéér geraden

Voor de tweede keer in korte tijd is Het Geluid op Qmusic geraden. Het Geluid van deze keer: een verfroller vastklikken in een houder. Er is ‘slechts; 19.000 euro mee verdiend, waar eerdere edities weleens boven de 50.000 euro opleverden.

‘Uptown Funk’ is diamanten hit

Het nummer ‘Uptown Funk’ van Bruno Mars en Mark Ronson heeft de hoogste status in de VS bereikt: het liedje heeft de diamanten status behaald. Dit betekent dat de single meer dan 10 miljoen keer is verkocht. De keren dat een nummer wordt gestreamd tellen tegenwoordig ook mee. Honderd luistersessies tellen mee als één verkocht liedje. Het nummer is de eerste diamanten hit die deze status binnen twee jaar behaalt. Het is het dertiende nummer dat aan deze categorie wordt toegevoegd. Dark Horse (Katy Perry), Radioactive (Imagine Dragons) en recentelijk Call Me Maybe (Carly Rae Jepsen) gingen Uptown Funk al voor.

Ping Pong FM: tafeltennissen op de maat van de muziek

Vind je tafeltennis leuk? Let op, het wordt nóg leuker. Ping Pong FM is namelijk niet zomaar een tafeltennistafel, maar het is er eentje die geconnect is met muziek. Het tempo van het spel bepaalt het tempo van de muziek. De bedoeling is dan natuurlijk dat je precies de snelheid van de muziek aanhoudt. Zodra je een bal mist, stopt de muziek onmiddellijk. Lees hier meer over de bijzondere tafeltennistafel.