Nieuws18.04.2017

De DC Daily van 18 april 2017


In de DC Daily vind je nieuwe, leuke, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, dinsdag 18 april 2017.

Barack legt Michelle vast (voor Instagram?)

Deze foto van Barack Obama, die tijdens een vakantie een foto van Michelle maakt, is eigenlijk niet bijzonder. Maar het feit dat de voormalig president van de Verenigde Staten zulke alledaagse dingen doet, maakt dat het internet ervan smult. Want deze foto gaat echt de hele wereld over. We hebben de foto van Michelle echter online nog niet kunnen vinden.

Een tweede elektrische Audi?

Audi presenteert op de autoshow van Shanghai, gehouden van 19 tot 28 april, een nieuw e-tron Sportback concept, een vierdeurs ‘grand tourer’ met een 320 kW sterke elektrische aandrijflijn en een actieradius van ruim 500 kilometer.

Foto’s die je op Instagram hebt opgeslagen kun je categoriseren

Het wordt deze week uitgerold, maar foto’s die je op Instagram hebt opgeslagen, kun je straks in mapjes stoppen. Alle poezenfoto’s dus netjes bij elkaar. Het komt overigens voorlopig alleen beschikbaar voor privé accounts, nog niet voor zakelijke (die daar misschien nog wel meer aan hebben).

Categoriseer opgeslagen foto`s op Instagram
Categoriseer opgeslagen foto`s op Instagram

Vice stuurt een joint de ruimte in

Viceland, het lifestyle en entertainment TV-kanaal van VICE Media, heeft een joint de ruimte in gestuurd om de eerste themaweek van de zender af te trappen: ‘Weed Week.

Met een on-board camera, vastgemaakt aan een weerballon bedoeld voor grote hoogtes, is de reis vanuit de Nevada woestijn in Amerika vastgelegd. Er werd een hoogte van 34.2 kilometer bereikt. Dit is twee keer de hoogte van de ‘Armstrong Line’ – de hoogte waar men zonder bescherming niet kan overleven.

weedweek
weedweek

Op 1 mei start Telegraaf met VNDG

Op 1 mei start de Telegraaf met VNDG. Een compleet nieuw online videoplatform met content op het gebied van nieuws, sport en entertainment die waar, wanneer en hoe de consument dat maar wil te bekijken is. Het is gratis toegankelijk voor iedereen. En telegraaf-abonnees krijgen toegang tot het premium aanbod op het platform.

<em>[Foto credits voor Anko Stoffels]<\/em>
[Foto credits voor Anko Stoffels]

Tijn gezegend door de Paus

Ken je ‘m nog, Tijn, van de actie Heel Holland Lakt tijdens Serious Request 2016? Tijn haalde al lakkend maar liefst 2,5 miljoen op voor het goede doel. Inmiddels heeft de actie ook de Paus bereikt. Volgens de Telegraaf “waarderen de ouders van Tijn de actie van de pastoor maar hebben geen behoefte aan persoonlijk contact“.

<em>[Afbeelding \u00a9 <a href=\
[Afbeelding ©