Nieuws17.10.2016

De DC Daily van 17 oktober 2016


In de DC Daily vind je leuke, nieuwe, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, maandag 17 oktober 2016.

10.000 extra kaarten voor vrienden van Amstel live

Voor de uitverkochte editie van De Vrienden van Amstel LIVE! 2017 komen 10.000 extra kaarten vrij. De extra capaciteit komt beschikbaar door de definitieve decorindeling die elk jaar wordt vernieuwd. De extra kaarten, verdeeld over de 9 showavonden, bestaan uit arena staanplaatsen, zitplaatsen en speciale podiumplaatsen. De verkoop van deze kaarten start morgen (18 oktober) om 10.00 uur via de website (vriendenvanamstel.nl).

Extra kaarten voor Vrienden van Amstel
Extra kaarten voor Vrienden van Amstel

Quiet 500

Iedereen kent de Quote 500, de lijst met de 500 rijkste Nederlanders. Vanaf vandaag is er ook de Quiet 500 over het tegenovergestelde van rijkdom: armoede. De Quiet 500 is een tijdschrift waarin 500 mensen vertellen hoe het is om te leven in armoede, waarvan de opbrengst uiteraard ten goede komt aan mensen die in armoede leven.

Quiet 500, over armoede
Quiet 500, over armoede

Ogier voor de vierde, achtereenvolgende keer Wereldkampioen Rally

Sébastien Ogier en Julien Ingrassia zijn voor de vierde, achtereenvolgende keer tot wereldkampioen gekroond door de Rally van Spanje winnend af te sluiten. In hun Volkswagen Polo R WRC boekten zij in Catalonië de vijfde overwinning van het seizoen.

S\u00e9bastien Ogier WRC Champion
Sébastien Ogier WRC Champion

Einde aan papieren festival ticket

Your Ticket Provider kondigt tijdens Amsterdam Dance Event de lancering aan van NFC-ticketing. Deze technologie is beschikbaar voor alle festival- en evenementbezoekers die via het betreffende ticketingplatform een kaartje aanschaffen.

Het meest interessante aan deze functionaliteit is dat het printen van festivalkaartjes overbodig zal zijn. Met als bijkomend voordeel dat ticketkopers sneller het evenement kunnen betreden. Deze nieuwe manier van inchecken zal tijdens het Amsterdam Dance Event worden gelanceerd.

Einde aan papieren festival ticket
Einde aan papieren festival ticket

#CutForBeyonce

Een nieuw ‘hypeje’ op het world wide web: #CutForBeyonce. Mensen die zichzelf in hun oren snijden en dat doen voor Beyoncé. Het begon met een ongelukje op het podium van de popster, waarna mensen het op internet nodig vonden om uit respect iets terug te doen… Krankzinnig.

UberEATS 24-uurs service tijdens ADE

Tijdens het Amsterdam Dance Event komt UberEATS met een 24-uurs bezorging. Vanaf vrijdag 21 oktober 11.00 uur tot zondag 23 oktober 23.00 uur kunnen inwoners van Amsterdam dag en nacht eten bestellen via de UberEATS app. Dat kan bij vier deelnemende restaurants: Cannibale Royale, Donnies, Lite/Dark en Burgers & Taco’s.

Cannibale Royale, het bekende Amsterdamse vleesrestaurant, introduceert ook een speciale Uber ADE-burger van Angus beef met sesame mayo en pulled chicken.

<em>De ADE-burger<\/em>
De ADE-burger

Vanavond begint Hunted

Vanavond kun je de eerste aflevering zien van Hunted, een programma waarin Nederlanders drie weken lang op de vlucht slaan en opgejaagd worden door professionele opsporingsexpert. De mensen die op hen gaan jagen zijn pro’s, mensen met ervaring bij de politie, defensie en in de private sector. Oud recherchechef Sander Schaepman stuurt ze aan. En dat moet spannend worden: vanavond zie je Hunted om 20.30 uur op NPO3.

Vanavond de eerste aflevering van Hunted
Vanavond de eerste aflevering van Hunted