Nieuws17.06.2016

De DC Daily van 17 juni 2016


In de DC Daily vind je leuke, nieuwe, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, 17 juni 2016.

FC Twente blijft in de Eredivisie

FC Twente behoudt de huidige licentie voor het spelen van betaald voetbal, en blijft dus in de Eredivisie. Wel krijgt de club uit Enschede een boete van in totaal 181.000 euro, vanwege 4 ernstige overtredingen van het Licentiereglement.

Zo luidt de uitspraak van de onafhankelijke beroepscommissie, die de afgelopen periode de zaak van FC Twente opnieuw behandelde. De volledige uitspraak is hier te vinden.

Seizoen 4 Orange is the New Black vandaag op Netflix

Liefhebbers van Orange is the New Black opgelet! Vanaf vandaag staat het complete nieuwe seizoen van OITNB op Netflix! Dit weekend wordt het weer niet al te best, dus wij weten wel wat jij gaat doen… Om er alvast in te komen: check de trailer van seizoen 4 hieronder!

Mark Rutte speelt piano op Den Haag Centraal

Dat zie je niet vaak: de minister-president die achter de piano kruipt op een station. Toch gebeurde het gisterenavond op Den Haag Centraal. Hij speelde een solo van Schubert en hij had heel wat toeschouwers!

Moet de verkoop van de merknaam V&D teruggedraaid worden?

Vorige week vrijdag werd bekend dat Ronald Kahn en partners de merknaam ‘V&D’ hebben gekocht. Iedereen blij zou je denken. Maar de ondernemers Marc Vroom en Richard Otto wilden al maanden geleden op de merknaam van V&D bieden. Deze werd echter door de curatoren niet in behandeling genomen. En nu hebben ze gisteren schriftelijk een klacht bij de rechter-commissaris ingediend over de handelswijze van de curatoren.

Ondanks dat ze al begin maart per email hebben aangegeven te willen bieden op de merknaam hebben de curatoren hen buiten de onderhandelingen gehouden. Otto en Vroom willen nu transparantie over onderhandelingsproces en bij onregelmatigheden de verkoop terugdraaien om vervolgens samen een nieuw bod te kunnen doen.

v-d-doorstart
v-d-doorstart

Foutje bedankt: McDonald’s Enkhuizen trakteert geslaagden

Afgelopen donderdag kregen veel scholieren de uitslag van hun examen. Alle geslaagde eindexamenkandidaten mochten gratis een McMenu komen afhalen bij McDonald’s Enkhuizen. Alleen vergaten ze erbij te vermelden dat het alleen om geslaagden uit Enhuizen ging. Inmiddels is het Facebookbericht snel aangepast, anders waren ze bang dat de actie uit de hand zou lopen. Nu krijgen alleen de eerste 750 geslaagden die langskomen een gratis menu. Maar alleen als ze hun cijferlijst en ID-kaart laten zien!

Bron: <a href=\
Bron:

Marco Polo keert op 1 juli terug

Het is een van de duurste TV series ooit gemaakt. Marco Polo. En de original serie van Netflix, waarin de focus wordt gelegd op het leven van de befaamde ontdekkingsreiziger, keert op 1 juli terug met nieuwe afleveringen in het tweede seizoen.