Nieuws17.08.2017

De DC Daily van 17 augustus 2017


In de DC Daily vind je nieuwe, leuke, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, donderdag 17 augustus 2017.

iOS 11 krijgt een ‘112 knop’

Apple heeft een eenvoudige manier toegevoegd aan iOS 11 om Touch ID te omzeilen. Deze nieuwe instelling is er zodat de gebruiker snel en eenvoudig een noodoproep kan maken.

Gebruikers moeten vijf keer snel achter elkaar op de ‘power button’ tikken om een noodoproep te doen. Er zal niet gelijk gebeld worden maar het geeft je de optie om te bellen.

Thor ontmoet Doctor Strange in nieuwe trailer ‘Thor: Ragnarok’

Er staat een nieuwe internationale trailer online voor de aankomende Marvel film: Thor: Ragnarok. De trailer is gemaakt voor een Japans publiek, maar deze wel een kleine primeur. We zien voor het eerst Benedict Cumberbatch, als Doktor Strange, samen met Thor.

thos-ragnarok
thos-ragnarok

Documentaire Geschenk uit de Bodem in première op het NFF

Op zondag 24 september gaat de documentaire Geschenk uit de Bodem, over de menselijke kant van de ingrijpende en onverwachte gevolgen van de Nederlandse aardgaswinning, in première op het Nederlands Film Festival.

De regie is in handen van Gouden Kalf-winnaars Paul Cohen en Martijn van Haalen (Hollandse Helden, 2000; Photo Souvenir, 2006). De 37e editie van het Nederlands Film Festival vindt plaats van woensdag 20 tot en met vrijdag 29 september 2017.

filmstill
filmstill

Bezorggebied UberEATS in Utrecht nu 1,5 keer zo groot

UberEATS gaat op nog meer plekken in Utrecht gratis bezorgen. Twee maanden na de introductie in Utrecht breidt UberEATS het bezorggebied uit en maakt dat 1,5 keer zo groot. Zo kunnen vanaf vandaag inwoners van onder andere Oog in Al, Noordoost, Zuidwest, Nieuw Engeland en het Thomas a Kempisplantsoen ook via de app bestellen.

<i>Blauw = huidige bezorggebied \/ groen = nieuw bezorggebied.</i>
Blauw = huidige bezorggebied / groen = nieuw bezorggebied.

Hunkemöller gaat winkels openen in Zwitserland

Na een succesvolle lancering in september 2016 van de Zwitserse Hunkemöller webshop, is het nu het juiste moment om de Zwitserse markt verder te veroveren en daar winkels te openen. Naar verwachting zal de eerste store medio oktober 2017 al open gaan. Hunkemöller hoopt daarmee een landelijke dekking te krijgen.

Zwitserland wordt vaak gezien als een relatief kleinere markt, maar de hoge koopkracht maakt het juist één van de meest stabiele en welvarende markten in Europa.

<i>Hunkem\u00f6ller aan de Kalverstraat in Amsterdam.</i>
Hunkemöller aan de Kalverstraat in Amsterdam.