Nieuws16.11.2017

De DC Daily van 16 november 2017


In de DC Daily vind je nieuwe, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, donderdag 16 november 2017.

Glutenvrije Piet

Ja, je leest het goed: bij de intocht van de Sint loopt dit jaar ook een glutenvrije Piet mee, die aan mensen die aan een gluten-intolerantie lijden veilige glutenvrije pepernoten kan uitdelen. Glutenvrije Piet is bij veertig intochten aanwezig en is te herkennen aan groen-witte vlaggetjes met glutenvrij.nl er op.

Foto: Jecalo - Adobe Stock
Foto: Jecalo - Adobe Stock

Stilletjes griezelen

Leuk man, die horror-trailers. A Quiet Place, een film met Emily Blunt en John Krasinski, gaat over…eh. We weten niet waar het over gaat. Niemand weet waar het over gaat. De teaser mag dan wel zenuwslopend zijn, ik heb geen idee wat er aan de hand is en waar het heen gaat. Maar spannend wordt het wel. Op zich verfrissend om een film in te moeten gaan zonder dat je enig idee hebt wat je te wachten staat, maar niet iedereen zal dat durven.

Illegale Ziggo-kijkers de Sjaak?

Er zijn honderden Nederlandse kijkers in de omgeving van Rotterdam die een hele tijd lang gratis tv hebben gekeken. Of ja, gratis: ze betaalden een drietal mannen uit de regio tusen de 150 en 500 euro voor een ‘gekloond’ Ziggo-kastje en konden daarna gratis tv kijken zonder abonnementskosten te betalen. De drie mannen, waaronder één Ziggo-medewerker, zijn inmiddels opgepakt en de kastjes onklaar gemaakt. Als je zo’n ding hebt staan en geen tv meer kunt kijken is de kans groot dat je binnenkort de politie over de vloer krijgt.

Nieuw seizoen X-Files 4 januari

Als je Fox hebt kun je vanaf 4 januari volgend jaar een heel nieuw seizoen van de X-Files bekijken. Het elfde alweer, mét Scully en Mulder. De vragen uit seizoen tien worden meteen beantwoord, maar daar krijg je er natuurlijk ook net zo veel voor terug!

Frans Bauer in coolste quiz ooit

Echt, zonder cynisme: dit is het beste nieuws van vandaag. Frans Bauer. Curling. Hoe vet is dat? Samen met Ellen Hoog en Mark Tuitert gaat Der Franz in aanloop naar de Olympische Winterspelen van 2018 in Zuid-Korea een kennisquiz doen over curling, genaamd ‘De Curling Quiz’. Met twee teams van drie sportieve bekende Nederlanders strijden ze tegen elkaar en gaan wij eindelijk leren hoe het zit met curling vanaf 14 januari op NPO 1. Zet de warme chocola maar klaar!

Foto: NPO
Foto: NPO