Nieuws16.03.2017

De DC Daily van 16 maart 2017


In de DC Daily vind je nieuwe, leuke, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, donderdag 16 maart 2017.

Mother of scares

Emilia Clarke is toch vooral bekend als de ‘Mother of Dragons’ uit Game of Thrones, maar ze kan natuurlijk veel meer dan dat. Dat laat ze zien in de nieuwe horrorfilm Voice form the Stone. Die speelt zich af in Toscane rond 1950 en vertelt het verhaal van Verena die voor een jonge erfgenaam van een afgelegen kasteel die sinds de dood van zijn moeder niet meer gesproken heeft. Zij zorgt voor hem, maar naarmate de tijd vordert raakt ze er van overtuigd dat het niet pluis is met de jongen én het kasteel. Spannend!

Eerste succesvolle test uit met NB-IoT technologie

Deze week heeft Vodafone Nederland een eerste succesvolle test uitgevoerd met behulp van NarrowBand-Internet of Things (NB-IoT) technologie. In samenwerking met Ericsson is vanuit het Vodafone testcentrum in Heerlen een eerste bericht verstuurd. In mei zal Vodafone Nederland starten met de uitrol van de NB-IoT technologie. Hiermee krijgen toekomstige klanten de mogelijkheid om de technologie al in een vroeg stadium te ervaren en stappen te maken met hun IoT-toepassingen.

NB-IoT
NB-IoT

Livestream: 831 afleveringen van The Power Rangers

De Power Rangers zijn even een hot topic deze periode en dat heeft natuurlijk alles te maken met de nieuwe film die deze maand in première gaat. Om in te haken op alle buzz is er via Twitch nu een livestream bezig die alle 831 afleveringen van de in totaal 23 seizoenen nonstop aan het uitzenden is. Even niks te doen? Check het hier. “It’s morphin’ time!

Twitteraccount McDonald’s gehackt?

McDonald’s verstuurde vandaag via Twitter een tweet de wereld in waarin er wat kritiek werd geuit aan het adres van Donald Trump. Deze tweet is inmiddels verwijderd, en het bedrijf zegt nu dat het account op Twitter gecompromitteerd was.

De betreffende tweet die werd verzonden: “@realdonaldtrump You are actually a disgusting excuse of a President and we would love to have @BarackObama back, also you have tiny hands.”

De 10 meest prettige steden om te leven

Onderzoeksbureau Mercer doet ieder jaar onderzoek naar wat nu wereldwijd de meest prettige steden zijn om te leven. Ze kijken naar de kwaliteit van het leven in grote steden en baseren hun ranking op basis van onder andere infrastructuur, politieke situatie, gezondheidszorg, misdaad, openbaar niveau, prijsniveau en cultureel aanbod. Mercer heeft dat nu voor de 19e keer gedaan en kwam voor de achtste keer tot de conclusie dat het Oostenrijkse Wenen de winnaar is: hier is de kwaliteit van leven het allerbeste.

10-prettigste-steden-leven
10-prettigste-steden-leven