Nieuws16.08.2016

De DC Daily van 16 augustus 2016


In de DC Daily vind je leuke, nieuwe, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, dinsdag 16 augustus 2016.

Eén op de drie Nederlanders kijkt naar vlogs

Vlogs zijn populair in Nederland. Eén op de drie Nederlanders ouder dan 18 kijkt minimaal één keer per maand een vlog. Enzoknol is daarbij de meest populaire vlogger. Vlogs zijn vooral populair bij jongeren en worden vooral bekeken ter vermaak. Zo blijkt uit marktonderzoek van onderzoeksbureau Multiscope.

enzo
enzo

TeamNL huldiging bij de RAI

Op 23 augustus zal TeamNL groots worden onthaald. Op het evenemententerrein voor de RAI in Amsterdam worden de sporters die hebben deelgenomen aan de Olympische Spelen van Rio ontvangen en in het bijzijn van supporters van TeamNL zal daar de publiekshuldiging plaatsvinden. Het is de zesde keer dat het Welkom Thuis-evenement door NOC*NSF wordt georganiseerd.

<em>foto NOC*NSF<\/em><em><\/em>
foto NOC*NSF

Battlefield 1

EA heeft speciaal voor Gamescom een nieuwe gameplaytrailer uitgebracht van Battlefield 1. Spectaculaire beelden en epische gevechten.

Nederlanders brengen meer tijd door op Airbnb-sites

Aan het begin van de Nederlandse zomer beïnvloedt een groeiende belangstelling voor reizen het gebruik van reiswebsites. Met een totaal publiek van 8 miljoen unieke bezoekers bereikten reiswebsites in juni 2016 60% van het Nederlandse publiek. In totaal werden alle sites in deze categorie meer dan 57 miljoen keer bezocht. Zo blijkt uit cijfers van comscore.

Nu alweer pepernoten in de winkels?

Het lijkt erop dat ze er ieder jaar steeds vroeger bij zijn. Het is nog maar half augustus maar de eerste zakken met pepernoten zijn alweer gespot! Krijg je nu ook spontaan trek in sinterklaaslekkernijen? Race dan even naar de Jumbo want daar is alles al verkrijgbaar. De Albert Heijn volgt waarschijnlijk binnen een paar dagen. Zo wordt er gereageerd op social media!

pepernoten
pepernoten

Snapchat wil zoek-app Vurb kopen

Snapchat wil de zoek-app Vurb kopen voor 110 miljoen dollar. Vurb is een mobiele zoekmachine die niet werkt met pagina’s zoekresultaten (zoals Google), maar die alle informatie overzichtelijk wil tonen binnen de app. Verb houdt zich vooral bezig met nieuws en films op basis van de interesse van de gebruiker. Snapchat moet blijven vernieuwen, omdat concurrentie steeds meer op de loer ligt, bijvoorbeeld Instagram Stories.

snapchat-1
snapchat-1

Luuk Ikink en Ruben Nicolai naar RTL Boulevard

Gisteren werd bekend dat Albert Verlinde stopt met RTL Boulevard. Vandaag vertelde Luuk Ikink (sidekick van Humberto Tan bij RTL Late Night) dat hij, samen met Ruben Nicolai, het dagelijkse entertainmentprogramma gaat presenteren, afwisselend met Beau van Erven Dorens en Winston Gerstanowitz.