Nieuws15.09.2016

De DC Daily van 15 september 2016


In de DC Daily vind je leuke, nieuwe, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, donderdag 15 september 2016.

Hackers lekken opnieuw dopinggegevens van topsporters

Opnieuw zijn gegevens van het wererldantidopingbureau WADA gehackt. Gegevens van 25 topsporters liggen op straat. Hieruit blijkt dat Chris Froome bijvoorbeeld ontstekingsremmers mocht slikken en dat Bradley Wiggins allergiepillen gebruikt.

FBI: Webcam? Plak ‘m af!

Als het aan James Corney ligt, dan moet iedereen z’n webcam afplakken met tape. Net zoals je je voordeur op slot doen. Zo kunnen onbevoegden niet meekijken.

The Chork: voor wie niet zo goed met stokjes kan eten

De Amerikaanse keten Panda Express komt met een handig stukje bestek voor wie niet zo goed met stokjes kan eten. Het is ‘The Chork’, een combinatie van eetstokjes en een vork. Hier zie je hoe dat werkt.

The Chork
The Chork

Stop heling campagne

Koop je gestolen spullen, dan hou je daarmee diefstal in stand. Maar je weet natuurlijk niet precies wanneer dat het geval is en dus komt minister Van der Steur met een campagne. ‘Registreer je waardevolle spullen’. Dat doe je via Stopheling.nl. Daar kun je spullen registreren en checken of ze gestolen zijn of niet.

Stop heling campagne
Stop heling campagne

Airpods: het grootste probleem

Talkshowhost Conan weet altijd wel een leuke draai te geven aan recente gebeurtenissen, zo ook met de Airpods die Apple aankondigde als oplossing op de verdwenen koptelefoon-aansluiting van de iPhone 7 goed te maken. Het zet scherp in perspectief waar de meeste mensen erg bang voor zijn: het kwijtraken van die dingen.