Nieuws14.06.2017

De DC Daily van 14 juni 2017


In de DC Daily vind je nieuwe, leuke, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, woensdag 14 juni 2017.

Een mini-computers voor iedere scholier

Stichting FutureNL wil ieder kind in het Nederlandse basisonderwijs laten kennis maken met technologie. Hiervoor ontwikkelt de stichting leerlijnen en lesmaterialen en worden gratis CodeUren aangeboden. De stichting werkt samen met scholen, overheden, universiteiten en bedrijfsleven om de doelstelling te bereiken. ABN Amro Foundation, Microsoft, TomTom en Salesforce zijn al aangehaakt. Er is uiteraard een flink bedrag voor nodig, en dus zijn ze een crowdfunding campagne gestart. Als bedrijf ‘doneer’ je een school voor 750 euro, voor dat bedrag kunnen 30 mini-computers aan worden geschaft.

Trailer: Behind The Sightings

Mensen met Coulrofobie kunnen beter gelijk wegklikken, deze trailer en de aankomende horrorfilm is dan echt niks voor jou.

Het lijkt een beetje op de The Blair Witch Project, maar dan met Clowns. De film volgt 2 filmmakers die een documentaire aan het maken zijn over de hype van vorig jaar, horror clowns. Maar in plaats van dat ze een paar grapjassen vinden die mensen bang maken ontdekken ze de verschrikkelijke waarheid achter het fenomeen.

Quest lanceert Quest Junior

Het populairwetenschappelijke maandblad Quest lanceert vandaag Quest Junior, een tijdschrift voor nieuwsgierige jongens en meisjes van 8 tot 12 jaar. Quest Junior verschijnt vanaf augustus maandelijks. Ter gelegenheid van de lancering worden vandaag 500.000 gratis exemplaren van Quest Junior uitgedeeld op 5.700 scholen aan kinderen uit groep 6, 7 en 8. Leraar van het jaar Wouter Siebers neemt vandaag het eerste exemplaar in ontvangst.

Cover-Quest-Junior
Cover-Quest-Junior

Slim rietje ingezet tegen drugs

Een aantal studenten uit Miami hebben voor een schoolproject een rietje ontwikkelt dat van kleur verandert als er drugs in je drankje is gedaan. Dit moet er zo voor zorgen dat jij je geen zorgen meer hoeft te maken dat iemand iets in je drankje heeft gedaan.

Hyundai Kona: SUV met unieke styling komt najaar 2017

De Hyundai Tucson is sinds zijn lancering in 2015 de snelst verkopende SUV van Hyundai in Europa, met meer dan 200.000 verkochte units. Het SUV-gamma van Hyundai in Nederland bestaat momenteel uit de Hyundai Santa Fe, de Hyundai Santa Fe 7-zitter en de Hyundai Tucson. De nieuwe Hyundai KONA, ook een échte SUV, vormt het nieuwste familielid en komt uit in het B-segment.

7-all-new-kona-exterior
7-all-new-kona-exterior

Tulipani opent Nederlands Film Festival 2017

Het Nederlands Film Festival opent de 37e editie met de nieuwe film van Oscar- en Gouden Kalf-winnaar Mike van Diem (regisseur van o.a. Karakter, 1998; De Surprise, 2015).

De Nederlands-Italiaans-Canadese coproductie Tulipani beleeft op woensdag 20 september zijn feestelijke première in de Stadsschouwburg Utrecht. Gouden Kalf-winnaar Gijs Naber (o.a. De Heineken ontvoering, 2011; Aanmodderfakker, 2014) speelt de hoofdrol. Het Nederlands Film Festival vindt plaats van 20 tot en met 29 september 2017.

tulpani
tulpani