Nieuws14.01.2016

De DC Daily van 14 januari 2016


In de DC Daily vind je leuke, nieuwe, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, 14 januari 2016.

Indoor Wayfinding op Schiphol

GPS in gebouwen werkt niet, daarom zijn er nu meer dan 2000 beacons geplaatst verspreid over heel Schiphol. Hierdoor kunnen gebruikers van de Schiphol app voortaan gebruik maken van locatiebepaling binnen Schiphol. Deze is tot op 5 meter nauwkeurig en zo kunnen passagiers gemakkelijker de weg vinden naar hun gate. Indoor Wayfinding is nog niet vaak gebruikt in een dergelijk groot en complex gebouw als Schiphol.

Met een Formule 1 wagen over de piste!

Rijden in een Formule 1 wagen is al niet voor iedereen weggelegd. Laat staan met een Formule 1 wagen over een skipiste racen. Max Verstappen ging vandaag in Kitzbühel met een oude Toro Rosso bolide de piste over. En dat levert natuurlijk spectaculaire beelden op.

Opel GT Concept

Karl-Thomas Neumann, de CEO van Opel Group, kondigt in onderstaande video een nieuwe, spannende stap voor Opel aan: de GT Concept. Voor Opel de start van een volgend hoofdstuk van zijn nieuwe designfilosofie. “Men zal Opel met heel andere ogen gaan zien”, zo belooft Neumann.

De concept car zal onthuld worden op de Autosalon van Genève (3-13 maart 2016).

Siri kan beatboxen

We weten allemaal dat we de assistent van Apple (Siri) heel veel kunnen vragen. Maar wist je ook dat Siri kan beatboxen? Je hoort het hier!

siri-beatboxen
siri-beatboxen

Eind 2016 een werkende Hyperloop

Rob Lloyd, de nieuwe CEO van Hyperloop Technologies, denkt dat zijn bedrijf voor het einde van 2016 zal beschikken over een volledig werkende Hyperloop. Dit en meer heeft hij tijdens de CES in Las Vegas laten weten tijdens onderstaande interview met Engadget.

Ook de sexindustrie verwelkomt Virtual Reality

Dit jaar heeft de consument hoge verwachtingen van VR-brillen. Maar hoe zit het met content? Games, films en documentaires worden veel genoemd, maar ook de sexindustrie verwelkomt de komst van virtual reality. Naughty America, een van Amerika’s grootste producenten van adult films, nodigde Raymond Wong van Mashable uit voor een korte introductie.