Nieuws13.11.2017

De DC Daily van 13 november 2017


In de DC Daily vind je nieuwe, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, maandag 13 november 2017.

Sinterklaas Leest Voor

In de nieuwe online sinterklaas-serie ‘Sinterklaas Leest Voor’ zal de goedheiligman vanaf vrijdag 17 november elke dag een verhaaltje voorlezen aan de kinderen van Nederland en Vlaanderen. Elk verhaal uit het Grote verhalenboek van de Sint staat garant voor het échte sinterklaasgevoel, met enkele aanpassingen aan de moderne tijd. De serie telt 20 afleveringen van zo’n 8 minuten die elke dag vanaf 17.00 uur te bekijken zijn via Youtube, Facebook en de website.

sint
sint

Lil’ Kleine wint MTV EMA 2017 voor Best Worldwide Act

Lil’ Kleine is in Londen bekroond met de MTV EMA voor Best Worldwide Act, dit maakt Viacom-zender MTV bekend. Het is de eerste keer in de geschiedenis van de MTV EMA dat een Nederlandse act bekroond wordt met deze award. Shawn Mendesging met 3 awards naar huis, verder waren er awards voor o.a. Ed Sheeran, Coldplay en Eminem. Eerder werd al aangekondigd dat U2 geëerd zou worden met de Global Icon Award.

Aan het einde van de show liet host Rita Ora weten dat de volgende editie van de MTV EMA gehouden zullen worden in het Spaanse Bilbao.

Hasbro X Mattel?

Het zou de grootste samensmelting in speelgoedland zijn: Hasbro heeft een overnamebod gedaan op Mattel, zo zegt de Wall Street Journal. Mattel, makers van dingen als Hot Wheels en Barbie, is maar half zo groot als Hasbro met een waarde van 4,3 miljard dollar. Als die overnamepoging lukt zou dat het grootste speelgoedbedrijf ter wereld opleveren. Dat is blijkbaar nodig om een goede onderhandelingspositie te hebben over film- en tv-merchandise ten opzichte van mega-partijen als Disney. Het gaat sowieso niet goed met speelgoed in de VS, dus beide bedrijven moeten oppassen. Goede kans dus dat dit gaat gebeuren.

AdobeStock_121255047
AdobeStock_121255047

Jason Momoa doet Dothraki

Jason Momoa is van zichzelf al een indrukwekkende man, maar als Graham Norton hem vraagt om à la Game of Thrones Dothraki te gaan praten tegen de andere gasten blijkt hoe veel indruk hij zowel op de dames en ook vooral de mannen (in dit geval Hugh Grant) kan maken met zijn verschijning, stem én die taal.

Kerstman populairder dan Sinterklaas

Nog een kleine 3 weken en dan breekt de gezelligste maand van het jaar aan. Bijna de helft van de Nederlanders (43%) is al aan het shoppen geslagen voor de eerste cadeau-inkopen. Maar wie is nou eigenlijk populairder in Nederland, de Kerstman of Sinterklaas?

ICS maakte de balans op en onderzocht het koopgedrag van de Nederlanders voor de decemberfeesten. En wat blijkt? Kerst neemt steeds meer het stokje over van Sinterklaas als hét moment om cadeaus te geven. Het grootste deel van de Nederlanders geeft vrienden en familie cadeaus onder de kerstboom (76%) en een opvallend kleinere groep doet dit tijdens pakjesavond (61%). Een op de drie (37%) geeft cadeaus tijdens beide feestdagen.

Kerstman-Sinterklaas
Kerstman-Sinterklaas