Nieuws12.09.2016

De DC Daily van 12 september 2016


In de DC Daily vind je leuke, nieuwe, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, maandag 12 september 2016.

Warmste 12 september ooit?

Vandaag is het mogelijk de warmste 12 september ooit gemeten. Zo wist weeronline vanmorgen te melden. Of we dat gehaald hebben moet nog blijken. Er worden in ieder geval al wel tropische metingen gedaan.

Krokodel

Dit nieuwe krokante hapje is een combinatie van de twee populairste Nederlandse snacks: de frikandel en de kroket. Volgens de bedenker is het een bourgondische kroket met frikandelragout.

Likken aan Doutzen Kroes

PostNL brengt vandaag een postzegelvel uit met daarop tien foto’s van Nederlands beroemdste fotomodel Doutzen Kroes. Speciaal voor deze postzegels ‘doutzen, mode & muze’ verzorgde Anton Corbijn de fotografie.

Doutzen is zelf ook vereerd met een eigen postzegelvel. “Normaal zie ik mijn foto’s altijd in tijdschriften en op posters. Aan foto’s op postzegelformaat worden andere eisen gesteld om deze krachtig te laten overkomen.

doutzen
doutzen

De Cityhopper is 50 jaar geworden

KLM Cityhopper is inmiddels 50 jaar geworden. Op 29 augustus 1966 werden de eerste vluchten uitgevoerd. Inmiddels zijn er dat 300 per dag naar 58 bestemmingen in Europa.

cityhopper
cityhopper

Gebruik van naam ‘sexflix’ verboden; lancering Tintl

Beate Uhse lanceert vandaag Tintl, het nieuwe digitale platform waarop consumenten onbeperkt erotische films kunnen kijken voor een vaste, lage prijs. Onder juridische druk van het Amerikaanse Netflix afzien van de naam Sexflix. De dienst is geschikt voor televisie, laptop, tablet en smartphone. Het werkt volgens het model waar Spotify (onbeperkt muziek) en Netflix (onbeperkt films en series) ook mee werken: ‘All you can eat,’ voor minder dan tien euro per maand.

sexflix-netflix
sexflix-netflix

Polar M600 sporthorloge met Android Wear

Polar kondigde de Polar M600 aan, een waterdicht sporthorloge dat draait op het Android Wear besturingssysteem. Deze smartwatch is uiteraard ook uitgerust met een door Polar ontwikkelde technologie voor optische hartslagmeting vanuit de pols.

De hartslagmeting gebeurt via 6 LED’s, met een algoritme dat is ontwikkeld en getest voor maximale betrouwbaarheid van de meetresultaten. Daarnaast bevat het eveneens een geïntegreerde GPS, 24/7 activiteitsmeting en Polar Smart Coaching functies via de Polar App voor Android Wear.

polar
polar