Nieuws11.05.2017

De DC Daily van 11 mei 2017


In de DC Daily vind je nieuwe, leuke, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, donderdag 11 mei 2017.

vwo-Nederlands levert meeste klachten ooit op

Bij de klachtenlijn van het LAKS zijn nog nooit zoveel klachten binnen gekomen als na vwo-eindexamen Nederlands. Het was te lang, er stonden spelfouten in en de open vragen waren lastig. Maar liefst 26.320 scholieren klaagden tot nu toe over het gisteren afgenomen examen en dat is een record. Er lijkt wel een trend zichtbaar van steeds meer klagende scholieren: het vorige record was van vorig jaar en dat ging over havo-Engels. Misschien moeten ze iets minder Ritalin slikken, daar word je ook niet relaxter van.

<em>Foto: Robert Kneschke<\/em><em> - Fotolia<\/em>
Foto: Robert Kneschke - Fotolia

2 vs. 30 voetbalmatch is verrassend close

Wat krijg je als je twee professionele voetballers (Coutinho & Wijnaldum) een potje laat spelen tegen dertig kinderen? Hilariteit, zeker als het van professioneel commentaar wordt voorzien. Hoe voetbal je tegen een 10-9-9 formatie? Met veel moeite, zo blijkt uit de video. We zullen niet verraden wie er wint, maar het is in elk geval spannend.

Modern Family gaat nog even door

ABC heeft comedyserie Modern Family met twee seizoenen verlengd, dus liefhebbers van Mitchell, Cam, Jay, Gloria, Haley, Phil (vooral Phil) en de rest kunnen opgelucht adem halen. Het Emmy-bekroonde feestje gaat nog even door. De acteurs zijn ook blij: die nemen voor de komende seizoenen een half miljoen dollar per episode mee naar huis, in tegenstelling tot de ‘schamele’ 350.000 die ze vorig seizoen kregen. Mag ook wel: Modern Family is na The Big Bang Theory de populairste sitcom in Amerika.

De cast. <em>Foto: ABC<\/em>
De cast. Foto: ABC

Olie verversen voor een koekje

Deze kleuter weet vermoedelijk meer van auto’s dan jij. Ze laat in deze grappige video op YouTube zien hoe je de olie in een auto moet vervangen. Natuurlijk zal ze het grootste gedeelte voorgezegd hebben gekregen, maar ze doet het wel even! De koekjes tussendoor maken het alleen nog maar beter.

BREIN pakt filmkastjes hard aan

We zeiden het een tijdje geleden al: het is klaar met de gratis-video-kijken-kastjes. Na het uitspraak van het Europese Hof over de illegaliteit hiervan stopten de meeste aanbieders al, maar stichting BREIN is achter de rest aangegaan en inmiddels zijn al bijna 100 verkopers van dit soort kastjes er mee gestopt. Met dwangsommen, terugbetalingsverplichtingen en andere dwangmiddelen zal het een kwestie van tijd zijn voordat je nergens meer zo’n ding kunt kopen. Het is echt klaar.

stream
stream

Een hele grote houten leeuw

The Oriental Lion is uit een enkele Redwood-boom gesneden over een periode van drie jaar en is daarmee het grootste sculptuur uit zo’n boom ter wereld. De leeuw staat in Wuhan, China op Plaza Times Square en met een lengte van 15 meter en hoogte van 5 meter kun je ‘m niet missen. Het uitsnijden heeft drie jaar geduurd, maar dan heb je ook wat. Misschien kunnen we er ook eentje krijgen in het oranje voor het volgende WK. Tegen de tijd dat Oranje gekwalificeerd is zijn ze wel klaar met snijden…

Foto: Chinanews.com
Foto: Chinanews.com