Nieuws11.01.2016

De DC Daily van 11 januari 2016


In de DC Daily vind je leuke, nieuwe, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, 11 januari 2016.

Duurste attractie ooit voor De Efteling: Symbolica: Paleis der Fantasie

In 2017 start De Efteling met de bouw van een nieuwe attractie die ‘de grootste en duurste ooit zal worden’. De nieuwe attractie, die de wisselwerking tussen werkelijkheid, droom en fantasie zal bewerkstelligen, gaat maar liefst 35 miljoen euro kosten. De Symbolica ‘darkride’ wordt onderdeel van het Rijk der Fantasie en zal middenin het park komen te staan.

David Bowie

De Britse rockmuzikant David Bowie is zondag op 69-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. Door hits als ‘Space Oddity’, ‘China Girl’, ‘Fame’ en ‘Let’s Dance’ is David Bowie wereldwijd een muzieklegende. Vorig week nog verscheen zijn nieuwste cd Blackstar, op zijn 69ste verjaardag. Vandaag leeft heel de wereld mee.

Nieuwe House of Cards trailer

Tijdens de uitreiking van de Golden Globes was het Netflix’s House of Cards dat toch even in de spotlight stond tijdens de awards ceremonie. Namelijk met een nieuwe trailer voor seizoen 4. En deze laat zien wat Frank het beste kan!

Hier werkt Google in 2016 aan

In een artikel op Arstechnica staat een mooi overzicht van alles waar Alphabet, het moederbedrijf van Google, en Google zelf het komende jaar aan zullen werken. Android N, een groot VR programma, Google Glass en nog veel meer. Zie onderstaande chart, of het hele stuk op Arstechnica.

Alphabet-Org-Chart
Alphabet-Org-Chart

Grappige blooper Simone Weimans NOS Journaal

Dat nieuwslezers vaker de fout in gaan of iets grappigs doen, dat weten we intussen wel door de talloze bloopers die we voorbij hebben zien komen. Afgelopen weekend ging nieuwslezeres Simone Weimans de fout in tijdens het NOS Journaal van 13.00 uur.

Prachtige witte sneeuwuil vastgelegd door verkeerscamera

In Montreal, Canada, heeft een verkeerscamera wel heel bijzondere beelden vastgelegd in de buurt van een snelweg. Normaal gesproken is deze camera bedoeld om verkeerssituaties in de gaten te houden, maar dit keer verscheen er ineens een sneeuwuil in beeld.

De sneeuwuil vloog recht op de camera af en dat zorgde voor super gave beelden. Het was ook nog bijzonder dat deze sneeuwuil in Montreal gesignaleerd werd. Normaal gesproken brengen deze uilen namelijk de winter door boven de Noordpoolcirkel.