Nieuws11.08.2017

De DC Daily van 11 augustus 2017


In de DC Daily vind je nieuwe, leuke, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, vrijdag 11 augustus 2017.

Dafne Schippers vanavond aan de bak

Ze kan historie schrijven, Dafne Schippers. Als ze haar titel op de 200 meter weet vast te houden zou ze in een heel kort rijtje van dames terechtkomen die de titel twee keer op rij hebben weten te pakken. Merlene Ottey en Allyson Felix zijn de enigen die dat ook hebben weten te klaren. Live meekijken kan natuurlijk: Schippers is om 22:50 aan de beurt.

De emoji met rood haar komt er

Eindelijk: mensen met rood haar krijgen een eigen emoji. Dat zat er wel aan te komen natuurlijk, aangezien ze al bij de kandidaten zaten voor de nieuwe set in 2018, maar alle nieuwe haarstijlen zijn er door gekomen. Dat betekent dat niet alleen mensen met rood haar zichzelf kunnen uitbeelden, ook kale mensen, mensen met krulhaar en de grijze medemens een eigen emoji krijgt!

Veel muziek voor één muntje

het is altijd leuk om te zien als er een flash-whatever wordt gefilmd. Deze variant is heel mooi: een klein meisje gooit een muntje in de hoed van een klassiek straatmuzikant en hij krijgt al snel versterking als hij begint te spelen. Veel versterking. Het wordt een serieus concert en naarmate het aantal mensen, zowel qua kijkers als performers, toeneemt wordt het leuker om te zien. En dat nummer!

Optische illusie buigt je brein

Het kan je hoofdpijn bezorgen: een optische illusie. Er kwam deze week een hele leuke waar bijna niemand doorheen kan kijken: als je naar dit plaatje kijkt zul je zien dat de horizontale balken gebogen en schuin zijn. En daar is de illusie: alle balken in het plaatje zijn recht. Kaarsrecht, om precies te zijn. Het is je brein die probeert een 3D-plaatje te maken van het platte vlak dat er voor zorgt dat je allerlei curves ziet. Bizar!

optische-illusie-gebogen
optische-illusie-gebogen

Hele hete vleugeltjes

Amerikaanse talkshows zijn altijd goed voor een leuke video en vandaag is dat held Stephen Colbert die zich laat overhalen om een aantal speciaal gekruide hot wings te eten. Sommige sauzen moet je aan de professionals overlaten, had ook Colbert moeten weten. Maar hij doet het toch, zodat wij weer iets te lachen hebben. Hij liever dan wij!