Nieuws11.08.2016

De DC Daily van 11 augustus 2016


In de DC Daily vind je leuke, nieuwe, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, donderdag 11 augustus 2016.

#SaveTwitter

Inmiddels trending op Twitter is de hashtag #SaveTwitter. Het sociale zou er in 2017 mee stoppen. HOAX dus. Het sociale network gaat er echt in 2017 niet mee stoppen.

“Redemption Song” | John Legend

Een TED Talk van John Legend, die bezig is met een missie. Hij wil Amerika’s strafrechtelijk systeem veranderen. En dat doet hij via zijn Free America campagne. Daarmee wil hij vooral hoop geven aan diegenen die een beter leven willen nadat ze hun tijd uitgezeten hebben.

Faillissement voor MS Mode

De curatoren van de kledingwinkel MS Mode gaan faillissement aanvragen voor het bedrijf. De winkel vroeg begin van deze maand uitstel van betaling aan, maar dat heeft het niet gered. De winkels blijven voor alsnog open, de webshop is al dicht. Of de winkels uiteindelijk sluiten hangt af van de vraag of ze tot overeenstemming kunnen komen over de verdeling en de kosten.

Snapchat verwijdert ‘racistisch filter’ na kritiek

Snapchat heeft een filter met spleetogen verwijderd, omdat het door veel gebruikers als racistisch werd gezien. Het filter is inmiddels verwijderd. Het filter was volgens Snapchat speels bedoeld, als inspiratie op Japanse animefilms. Snapchat kwam al eens eerder in opspraak door een Bob Marley-filter.

Schoonmaken ALS EEN BAAS

Schoonmaken suckt. Dus als het handiger, sneller, beter en harder kan heb je onze aandacht. Schrobben is al helemaal irritant, dus deze hack om van een accuboormachine en 50 cent aan onderdelen is fantastisch.

powerdrillscrub-h
powerdrillscrub-h

Waterpolobad in Rio ook groen

Gisteren kleurde het olympische duikbad in Rio al groen, nu is het water in het waterpolobad ook verkleurd. Beide baden in het Maria Lenk Aquatics Center zijn nu groen uitgeslagen. Dit zou komen door een tekort aan chemicaliën in het water. Het water is al behandeld, maar het duurt even voordat het water de blauwe kleur weer terug heeft. De wedstrijden gaan gewoon door, het brengt geen gezondheidsrisico’s met zich mee.