Nieuws10.04.2017

De DC Daily van 10 april 2017


In de DC Daily vind je nieuwe, leuke, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, maandag 10 april 2017.

Nationale Museumweek weer een succes

Ruim 400 musea hebben de afgelopen week actief deelgenomen aan de derde Nationale Museumweek. Dat hebben ze gedaan door het eigen pronkstuk in de schijnwerpers te plaatsen en flink te promoten. In Dordrecht, Assen en Helmond kwam veel publiek op de been voor pronkstukken uit de regio die op indrukwekkende en confronterende wijze in goud zijn uitvergroot. Sinds afgelopen weekend zijn de pronkstukken en verhalen uit deze musea ook samengebracht in het eerste Nationaal VR Museum ter Wereld.

De Nationale Museumweek 2017 heeft in de traditionele media, zowel landelijk als regionaal, en op social media veel publiciteit gegenereerd.

Collage_Museumweek2017
Collage_Museumweek2017

Eerste trailer Thor: Ragnarok

De eerste beelden van Thor: Ragnarok zijn uitgebracht. Een trailer waarin we naast Thor zelf, wederom gespeeld door Chris Hemsworth, ook Loki en zelfs The Hulk (“we know each other, he’s a friend from work!“) terug zien. Vanaf november 2017 in de bioscoop.

De futuristische Honda NM4 motor komt zo uit de toekomst rijden

Op de motorshow in Osaka werd in 2014 de NM4 voor het eerst gepresenteerd en sindsdien is het model progressief futuristischer geworden. De nieuwe 2018 NM4 lijkt de top bereikt te hebben, dusdanig dat het model zelfs in ietwat aangepaste vorm is gebruikt in de Ghost in the Shell-film met Scarlett Johansson. En terecht: het ding ziet er bloedmooi uit in dat matte zwart.

honda-nm4
honda-nm4

10 tips om gezonder te vergaderen

We zijn alweer een paar maanden verder in het nieuwe jaar, waarbij ook de goede voornemens verdwenen zijn. Zo ook ‘gezonder leven’, bijvoorbeeld op de werkvloer. Dit is nog weleens een moeilijk aandachtspunt voor bepaalde mensen. Denk aan uitgebreide lunches met teveel lekkere dingen. De trend ‘healthy meetings’ is ook dit jaar weer aanwezig. Daarom 10 tips voor je op een rijtje om gezonder die vergaderingen door te komen.

gezond-vergaderen
gezond-vergaderen

Jägermeister lanceert Manifest

Voor het eerst in de geschiedenis lanceert Jägermeister een premiumvariant van de beroemde kruidenlikeur: Jägermeister Manifest. Deze drank bestaat uit de 56 originele ingrediënten van de reguliere likeur plus een aantal geheime toevoegingen.

De basis is een graandistillaat met een additionele houtrijping op kleine, nieuwe eikenhouten vaten. Dit komt bovenop de éénjarige vatrijping die elke liter Jägermeister sowieso ondergaat. Dit alles levert een bijzondere complexe intense smaak op. Ideaal om puur gekoeld (dus niet ijs- en ijskoud!) te drinken, of als ingrediënt voor een interessante cocktail. Het is vanaf medio april in zeer beperkte oplage verkrijgbaar bij een select aantal cocktailbars.

manifest
manifest

Sense8 seizoen 2 komt er aan!

De populaire Netflix-serie gaat haar tweede seizoen in en om alvast in de stemming te komen heeft Netflix een trailer uitgebracht. Seizoen 2 is onmiddellijk te bingen vanaf 5 mei, dus blok je kalender maar alvast na bevrijdingsdag, kun je lekker op de bank bijkomen.