Nieuws01.11.2017

De DC Daily van 1 november 2017


In de DC Daily vind je nieuwe, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, woensdag 1 november 2017.

Olympisch vuur nu in Zuid-Korea

Over precies 100 dagen beginnen in Pyeongchang, Zuid-Korea, de Olympische Winterspelen. Traditioneel is vandaag dus het Olympisch vuur aangekomen in het gastland. Tot aan de start reist het vuur door heel Zuid-Korea.

Wel referendum, nog geen sleepwet

De invoering van de aftap- of sleepwet is nog even uitgesteld tot 1 mei 2018. De Wet Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten, zoals hij officieel heet, zou in eerste instantie al vanaf 1 januari van kracht zijn, maar de regering heeft nog geen toetsingscommisie kunnen benoemen. Die moeten voor elke tap bekijken of het wel rechtmatig is wat de veiligheidsdiensten willen, dus dat is nogal een belangrijk onderdeel. Het referendum over de wet is inmiddels goedgekeurd, dus we mogen op 21 maart naar de stembus om te zeggen wat we er van vinden.

Stranger raps

Millie Bobby Brown is een fenomeen in Stranger things, maar wist je dat ze ook kon rappen? Ze deed dat – over de serie – bij The Tonight Show en het klinkt nog niet verkeerd ook!

Amazon Duitsland neemt iDeal aan

Amazon is officieel niet actief in Nederland, maar dat wil niet zeggen dat we niet in Duitsland kunnen shoppen. Een gedeelte van de site is al vertaald naar het Nederlands en veel producten worden ook al naar Nederland verscheept. Als je dan ook nog met iDeal kunt betalen wordt het wel interessant! Het is nog maar net bekend en nog niet voor iedereen beschikbaar, maar je kunt altijd even kijken…

Daddy’s Home…again

Als je nog een keer goed wil schuddebuiken kun je met Daady’s Home 2 niet verkeerd gaan. Will Ferrel, Mel Gibson en Mark Wahlberg maken er een potje van rond de kerst en aan de trailer te zien wordt dat flink lachen!