Nieuws01.05.2017

De DC Daily van 1 mei 2017


In de DC Daily vind je nieuwe, leuke, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, maandag 1 mei 2017.

Gratis restwarmte voor Nederland

De Nederlandse datacenters, die zijn verenigd zijn in de Dutch Datacenter Association, bieden Nederland en het toekomstige kabinet aan om slim gebruik te maken van de restwarmte die hun datacenters produceren. Zo leveren zij een bijdrage om energie zo efficiënt mogelijk te gebruiken en de in het Akkoord van Parijs gestelde klimaatdoelen sneller te realiseren.

datacenter
datacenter

ABN AMRO kiest voor elektrische deelauto’s

In 2020 wil ABN AMRO volledig CO2-neutraal te zijn. Daarom heeft de bank vandaag voor het kantoor in Eindhoven een aantal BMW i3’s ter beschikking gesteld. Dat doen ze in samenwerking met Amber, een startup in mobiliteits- en automotive oplossingen.

bmw-i3
bmw-i3

Bezoek meer dan 2.700 musea wereldwijd vanachter je computer

Google heeft eerder al, via het Arts & Culture project, het Rijksmuseum volledig virtueel beschikbaar gemaakt. Maar inmiddels zijn er al zo’n 2.779 musea beschikbaar voor een virtueel bezoekje. Het meest recent is de Oostenrijkse National Library toegevoegd met ruim 11 miljoen boeken en voorwerpen is dat de grootste bibliotheek van het land. Start je beoek hier.

The Museum of Islamic Art, Qatar
The Museum of Islamic Art, Qatar

Hijskraan nodig? Deze bouwvakker niet!

Je kent ze vast wel. Die lange ijzeren draagbalken, niet te tillen, gegarandeerd een hijskraantje nodig. Nou in Londen niet hoor. Deze bouwvakker, die er niet echt uit ziet als de Hulk, tilt zo’n loodzware balk gewoon even op z’n schouder. Vervolgens ook nog even via de ladder omhoog!

Vitesse pakt eerste prijs

Vitesse heeft gisteren de eerste prijs gepakt sinds het bestaan van de club. De club uit Arnhem werd opgericht in 1982, daarmee is het een van de oudste clubs van de Eredivisie. In stadion de Kuip werd AZ in de bekerfinale met 2-0 verslagen.

Al 30 miljoen spelers voor Overwatch

Overwatch, de team shooter van Blizzard, heeft de afgelopen 3 maanden weer 5 miljoen spelers toe kunnen voegen, met inmiddels een totaal van 30 miljoen spelers wereldwijd.

Geen hele bijzondere mijlpaal voor de makers van World of Warcraft, bekend voor het maken van enkele van de populairste online games. Wel interessant is de groei van Overwatch, het is nog geen jaar oud en er is ook geen free-to-play optie.