Nieuws01.03.2017

De DC Daily van 1 maart 2017


In de DC Daily vind je nieuwe, leuke, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, woensdag 1 maart 2017.

Coolblue: omzet groeit komend jaar naar 1,2 miljard euro!

Het afgelopen jaar heeft Coolblue de omzet met 55 procent zien stijgen. De omzet steeg naar een bedrag van 857 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat kwam daarmee vorig jaar uit op maar liefst 19 miljoen euro. Voor komend jaar verwacht Coolblue de omzetgrens van een miljard euro te doorbreken. De omzet groeit naar verwachting met zo’n veertig procent tot 1,2 miljard euro.

jaarcijfers-coolblue-pieter
jaarcijfers-coolblue-pieter

Guardians of the Galaxy Vol.2 trailer

Verdomme, hoe krijgen ze het toch steeds klaar bij Marvel om zulke goede trailers te maken voor Guardians of the Galaxy? Humor, actie, waanzinnige special effects, goede muziek, alles zit er weer in. En dan ook nog Kurt Russel als vader van Star-Lord! Het duurt echt veel te lang voordat we de hele film kunnen gaan zien. 5 mei is nog meer dan twee maanden…

Klimaatverandering tegengaan en kans om 500.000 euro te winnen

De zoektocht naar start-ups die klimaatverandering tegengaan is weer begonnen. Groene start-ups kunnen hun ondernemingsplan inzenden via de website van de greenchallenge. Door mee te doen maken zij kans op 500.000 euro om hun vondst op de markt te kunnen brengen. De Postcode Lottery Green Challenge is een van ‘s werelds grootste jaarlijkse competities op het gebied van duurzaam ondernemen. Start-ups uit de hele wereld kunnen meedoen.

Naast 500.000 euro voor de winnaar, om zijn of haar product of dienst verder te ontwikkelen en op de markt te brengen ontvangt ook de runner-up nog 200.000 euro. De finale is op 14 september in Amsterdam. En vorig jaar waren er 292 start-ups die deelnamen uit 61 landen.

half-miljoen
half-miljoen

Mooi donker is niet lelijk

Dark is een nieuwe serie, de eerste van de Europese tak van originals die we kunnen gaan kijken. Hoe het precies zit met deze horror/thriller/enge serie is natuurlijk onduidelijk, maar de teaser laat genoeg zien: het gaat om kinderen die door de jaren heen verdwijnen en de soms hele oude geheimen van een Duits dorp blootleggen. Tien afleveringen lang kunnen we gaan genieten, maar wel pas in de winter.

Shell komt met nieuw Air Miles-programma

Shell vernieuwt zijn Air Miles-spaarprogramma en biedt gasten naast de vertrouwde spaarpunten ook gratis persoonlijke extra’s. Met Miles & Me, zoals het nieuwe sparen heet, wil Shell nog beter in de behoeften en wensen van zijn klanten voorzien.

Miles & Me zorgt voor een uitbreiding van het Air Miles-spaarprogramma en maakt het sparen bovendien persoonlijker en interactiever. Naast het sparen van Air Miles bij het tanken van brandstof, krijgen gasten nu ook spaarpunten voor aankopen in de shop. Elke twee euro die in de shop wordt uitgegeven levert één Air Mile op2.

shell
shell