Online02.06.2005

Boekenhandel in het wild


1117576075bookcrossing.jpg
1117576075bookcrossing.jpg

Bookcrossing.com is een communitysite waarop mensen hun (overtollige) boeken kunnen registreren om deze vervolgens “in het wild uit te zetten”.

[bookcrossing: n. the practice of leaving a book in a public place to be picked up and read by others, who then do likewise].

“In het wild” kan in principe overal zijn; op het werk, in een bioscoop of op een bankje in het park. De eerlijke vinder mag vervolgens het boek houden, maar wordt natuurlijk wel aangespoord om ook zijn of haar boekenplank aan een grondige inspectie te onderwerpen en een boek “te vondeling te leggen”.

Lukt het Bookcrossing om de hele wereld te veranderen in één grote bibliotheek? Met ruim 2 miljoen boeken en 350.000 geregistreerde gebruikers ligt het zwaartepunt van de community vooralsnog sterk in de VS, maar wie weet verandert dat… (via inspiratienet)

Henkey
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.