Nieuws27.08.2013

HUB Uitgevers (o.a. PCM, Computeridee) heeft faillissement aangevraagd


hub-uitgevers-o-a-pcm-computeridee-heeft.jpg
hub-uitgevers-o-a-pcm-computeridee-heeft.jpg

HUB Uitgevers, uitgever van onder andere IT-tijdschriften zoals PCM en Computer Idee, heeft faillissement aangevraagd. Een mogelijke doorstart wordt onderzocht. Directeur van HUB, Raimon Gort, heeft aan Tweakers bevestigd dat het personeel gisteren is ingelicht. 

Volgens Gort is het faillissement veroorzaakt door ‘een weerbarstige markt en liquiditeitsproblemen’. Op de diverse sites van de bladen die HUB uitgeeft regent het (voornamelijk negatieve) reacties. 

Op de website van PCM reageert Senior Content Manager Xander Hoose: “Hoe het op de langere termijn zal lopen blijft vooralsnog gissen. Omdat er een gezonde winst wordt geboekt met PCM acht ik een doorstart niet onwaarschijnlijk. Er is mij, als hoofdredacteur, alles aan gelegen om in het geval van een doorstart de continuiteit en kwaliteit van de titel zo goed mogelijk te waarborgen. Mocht je abonnementsgeld dus net afgeschreven zijn: geen zorgen. We gaan er alles aan doen om het komende jaar netjes twaalf goede, leuke, informatieve nummers PCM bij je af te leveren. Mocht het onverhoopt toch anders lopen, dan laat ik je daar niet over in het duister. Rest mij te zeggen dat ik hoop dat PCM sterker dan ooit tevoren uit de huidige malaise tevoorschijn zal komen en dat we nog eens 30 jaar op onze naam kunnen schrijven, in welke verschijningsvorm dan ook!

Voor een aantal titels geldt dat HUB alleen eigenaar is van de tijdschriften, niet van de bijbehorende websites, dus ook daar valt te verwachten dat deze vooralsnog door kunnen gaan.

Later vandaag zal een rechter vermoedelijk het faillissement uitspreken, waarna een curator zich zal gaan buigen over doorstartmogelijkheden.