Schadeclaim van € 38,5 miljoen voor Twitter

Schadeclaim van € 38,5 miljoen voor Twitter

UEJF, de bond van Frans-Joodse studenten, klaagt Twitter aan voor 38,5 miljoen euro omdat het de persoongegevens niet wil vrijgeven van racistische twitteraars.

In oktober vorig jaar werd in Frankrijk #unbonjuif (een goede Jood) trending, hashtag voor een stroom antisemitische tweets. Op verzoek van de studentenbond UEJF en anti-racisme-organisaties verwijderde Twitter berichten en de hashtag.

UEJF vroeg vervolgens om de identiteiten van de twitteraars, omdat zij de Franse haatwet hebben overtreden, maar Twitter weigerde en beriep zich op het Amerikaanse recht van vrijheid van meningsuiting. Een Franse rechtbank oordeelde op 24 januari dat het bedrijf toch moet meewerken. Volgens UEJF is dit nog niet gebeurd omdat Twitter "te onverschillig" zou zijn.

In een nieuwe rechtzaak legde UEJF daarom afgelopen week een schadeclaim neer van 38,5 miljoen euro, in te zetten voor het behoud van de herinnering aan de holocaust. Een Twitter-woordvoorder zei echter tegen CNET dat Twitter voortdurend in gesprek is met UEJF, maar dat de bond "helaas meer geinteresseerd is in dikdoenerij" dan in het volgen van de correcte juridische procedures om de data te verkrijgen.

Wordt vervolgd.

Tags: twitter

Reacties (1)

  • Typo in kop: 'mijoen' i.p.v. 'miljoen' :-)

    Zo 24 mrt 2013, 16:45 [reply]

Reageren

  • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
    * E-mail adres wordt niet getoond

Recommend on Google

Headlines

© 2004-2014 Dutchcowboys.nl - All Rights Reserved.

All views and opinions expressed are those of the authors of Dutchcowboys.

All trademarks, slogans, text or logo representation used or referred to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Hosted by Nines