Ecofont is Sprout Challenger van het Jaar

Ecofont is Sprout Challenger van het Jaar

Tijdens de pitchfinale op de Sprout Challengerday vandaag is Ecofont gekozen tot Challenger van het Jaar. De jury koos unaniem voor de pitch van Ecofont. Ecofont heeft een technologie bedacht waarmee printers inkt kunnen besparen. Dit jaar streden tien ondernemers uit de Challenger 50 op het Sprout Pitch Event in oktober om de drie finaleplaatsen. De beste drie, Dimenco, Ticketscript en Ecofont werden toen gekozen tot finalist. In een bomvolle Beurs van Berlage pitchten de drie ondernemers nogmaals voor publiek en jury.

De jury over haar keuze: "Het is de combinatie van een techniek die indrukwekkend is en tevens een hele duidelijke toepassing heeft in een markt. Ook zijn we erg onder de indruk van de wijze waarop Ecofont als nu nog kleine speler al grote partijen als Mircosoft aan zich gebonden heeft. Dat is voor ons doorslagevend om Ecofont tot Challenger van 2012 te verkiezen."

Oprichter Alexander Kraaij van Ecofont in een reactie: "Ik moet even naar adem happen. Ik hoop dat dit een enorme boost gaat geven. Ik vind het persoonljk een enorme stimulans om de wereld te gaan veroveren."

Reacties (3)

  • Johan

  Merkwaardig dat dit in de prijzen valt. Jaren geleden al bleek uit onderzoek dat Century Gothic (aanwezig op elke standaard pc) zuiniger is dan Ecofont. En ook Times Roman is zuinig. Je moet alleen geen Arial printen.

  Wo 7 nov 2012, 20:29 [reply]

  • Marc

  @Johan, dat geldt alleen in vergelijking met Ecofont Vera Sans. Inmiddels zijn er Ecofonts in alle lettertypen, dus Ecofont Century Gothic is ook mogelijk. En die is uiteraard zuiniger dan Ecofont. Maar Century Gothic heeft als nadeel dat het veel breder is dan andere lettertypen en dus meer papier verbruikt.

  Do 8 nov 2012, 21:10 [reply]

  • Marc

  correctie: zuiniger dan Century Gothic.

  Vr 9 nov 2012, 00:43 [reply]

Reageren

 • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
  * E-mail adres wordt niet getoond

Recommend on Google

Headlines

© 2004-2014 Dutchcowboys.nl - All Rights Reserved.

All views and opinions expressed are those of the authors of Dutchcowboys.

All trademarks, slogans, text or logo representation used or referred to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Hosted by Nines