The Pirate Bay breidt uit met 3D-printing

The Pirate Bay breidt uit met 3D-printing

Terwijl de FBI druk bezig is de MegaUploads van deze wereld op te rollen, XS4ALL en Ziggo The Pirate Bay moeten blokkeren (omzeilen doet u zo) en KPN dat weigert te doen (maar ook weer niet), breidt The Pirate Bay juist uit. Naast films, muziek, boeken, games, magazines en software, kun je vanaf nu ook 3D-printpatronen vinden op 's wereld grootste torrentsite.

Sinds vandaag vind je tussen de vertrouwde categorieën ook een nieuwe categorie torrents: 'Physibles'. Hierin vind je torrents van producten die je zelf uit je 3D-printer kunt toveren. Het aanbod is vanzelfsprekend nog aan de magere kant, maar een The Pirate Bay schip is natuurlijk al heel vet.

Hoewel The Pirate Bay ook zelf niet verwacht dat het direct storm gaat lopen, kun je het voornamelijk zien als een teken aan de wand. Het is slecht een kwestie van tijd voordat we onze eigen Lego steentjes, vazen of sneakers downloaden en printen. 

Voordat je denkt dat 3D-printen niet met zo'n vaart zal gaan lopen, de Bijenkorf heeft vorig jaar al de eerste exemplaren verkocht aan consumenten. Een korte 3D-print demo:

Nu maar hopen dat Lego, IKEA en Adidas opletten, voordat we over tien jaar dezelfde taferelen zien als met platenmaatschappijen en uitgevers nu.

1de45050ab64e0ed3b61ad63638cf1415af5f8e9_61161_90_90_1Dennis Knetemann

Dennis Knetemann is creatief strateeg en oprichter van EPIC, een nieuw bureau in Amsterdam dat merken helpt groeien. Hij denkt graag above, below en through the line, dwars door de box met een 360 graden blik. In begrijpelijke taal: houdt van mooie, maar vooral effectieve campagnes en concepten. Koffie? Dat kan via Twitter en LinkedIn.

Reacties (4)

  • Robert Ruijtenberg

  Mooi, dan kunnen we straks onze illegaal gedownloade DVD branden op een 3D-geprinte DVD van een illegaal physical-model!

  Sweet. ;)

  Wo 25 jan 2012, 10:57 [reply]

 • Nu is daar torrenting.nl

  http://www.torrenting.nl

  Di 31 jan 2012, 15:24 [reply]

  • rob

  3D-printen. Dat kan nog heel leuk worden met de copyright's. Als het echt goed ontwikkelt zou het in principe mogelijk zijn om volledig werkende apparaten uit te printen. Een soort van fabriek in je huis. Download een Porsche en print hem uit. Denk zelf dat in de toekomst het verdienen door het verkopen van producten niet meer van toepassing zal zijn. Als we het zelf kunnen maken/printen, dan zullen er genoeg wegen zijn om dit gratis binnen te halen

  Do 26 jan 2012, 11:07 [reply]

  • Robert Ruijtenberg

  @Rob: "volledig werkende apparaten..."

  Volgens mij zal dat voorlopig nog niet mogelijk zijn. Die printers printen nu alleen nog maar een of ander plastic goedje. Dus je kunt wel een life-size porsche gaan printen, maar het enige waar die dan goed voor is, is als speelgoedauto voor in je garage. Want rijden zal die printversie niet kunnen.

  Pas als we kunnen klonen, dan wordt het leuk :)

  Do 26 jan 2012, 11:20 [reply]

Reageren

 • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
  * E-mail adres wordt niet getoond

Recommend on Google

Headlines

© 2004-2014 Dutchcowboys.nl - All Rights Reserved.

All views and opinions expressed are those of the authors of Dutchcowboys.

All trademarks, slogans, text or logo representation used or referred to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Hosted by Nines