Facebook: Duitsland - Brazilië meest besproken WK-wedstrijd tot nu toe

200 miljoen interacties

Vorig artikel Volgend artikel

De dikke nederlaag van Brazilië is vandaag toch een beetje het nieuws van de dag. Twitter heeft al laten weten dat het aantal tweets per minuut record is verbroken op het moment dat Khedira de 0-5 scoorde. En ook Facebook laat weten dat het de meest besproken WK-wedstrijd op Facebook tot nu toe is geweest.

Meer dan 66 miljoen mensen hadden samen 200 miljoen Facebook interacties (berichten, reacties, likes) over deze halve finale, hetgeen het tot de meest besproken wedstrijd op Facebook tot nu toe maakt.

De meest genoemde spelers waren Thomas Müller (Duitsland) en David Luiz (Brazilië). Ondanks het feit dat Neymar niet speelde, zorgde zijn naam voor 10x meer interactie dan iedere andere speler die wel opgesteld was - als hij gespeeld zou hebben zou hij de meest besproken speler zijn geweest.

Facebook-stats-Brazilie-Duitsland

De top 5 sociale momenten:

1. Sami Khedira scoort de vierde goal voor Duitsland in zeven minuten en brengt Duitsland op een 5-0 voorsprong (29e minuut).
2. Toni Kroos scoort zijn tweede doelpunt en brengt de stand op 4-0 (24e minuut).
3. Toni Kroos brengt Duitsland op 3-0 (23e minuut).
4. Miroslav Klose scoort en zet Duitsland op een 2-0 voorsprong - hij is nu de speler die het meest op een wk gescoord heeft.
5. André Schürrle scoort zijn tweede doelpunt in de wedstrijd en het is nu 7-0 - het meeste aantal doelpunten dat een team ooit in een halve finale heeft gescoord.