Pinnen met je mobiel

Pinnen met je mobiel

In het huidige straatbeeld is de mobiele telefoon niet meer weg te denken. Het is tegenwoordig bijzonderder dat iemand geen mobiel heeft dan wel. Waarschijnlijk ken je niemand meer zonder mobiel. En als we mobiele telefoon zeggen bedoelen we al bijna automatisch smartphone. Terwijl die een paar jaar geleden nog niet bestonden is dat nu bijna een soortnaam voor de mobiele telefoon. Kortom de wereld verandert snel.

En met de komst van de smartphones, ook de functionaliteiten van deze apparaatjes. Nu hebben we altijd onze agenda, contacten, e-mail, sociale netwerken, nieuws en TV op zak. Prachtig natuurlijk maar ik denk dat dit pas het begin is.

De volgende revolutie zal mobiel betalen worden. Ja, je kunt nu al geld overmaken met de app van je bank. Maar ik verwacht dat je straks met je mobiel straks net zo betaald als met je pinpas. In Amerika is Google Wallet natuurlijk al heel erg in ontwikkeling en ik weet dat ook de Nederlandse banken druk bezig zijn met nieuwe betaalmethodes.

Echter ik verwacht dat er wel een (kleine) revolutie zal plaatsvinden. Zoals Apple de muziek wereld op z'n kop heeft gezet zal er straks een onverwachte partij komen die het hele betaalsysteem op z'n kop zal zetten.

Apple heeft al een soort bankfunctie. Je kunt via Apple je apps aanschaffen door je een keer aan te melden. Daar komt geen bank meer aan te pas. En andere partijen zullen volgen.

Alleen is de vraag wie? AOL, Apple of Vodafone? Of wordt 2013 het jaar van de come back van Microsoft? Een ding is zeker, het zal niet van de huidige, logge, traditionele internationale banken komen. Die slapen rustig verder en denken dat zij over 10 jaar nog steeds zo belangrijk zijn dat nationale regeringen ze nog een keer zullen redden als ze weer een kunstje flikken om maar zoveel mogelijk geld te verdienen.

Reacties (2)

  • Wout

  Sorry, maar wat kan ik hiermee? Deze berichten zie ik liever niet in m'n RSS feed. Hoop dat de redactie van Dutchcowboys het normaal gesproken prima aanbod van artikelen goed blijft toetsen op kwaliteit....

  Vr 25 jan 2013, 23:54 [reply]

  • Wout

  Mijn comment was voor het andere artikel, massa ontslag bij Apple

  Vr 25 jan 2013, 23:55 [reply]

Reageren

 • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
  * E-mail adres wordt niet getoond

Recommend on Google

Headlines

© 2004-2014 Dutchcowboys.nl - All Rights Reserved.

All views and opinions expressed are those of the authors of Dutchcowboys.

All trademarks, slogans, text or logo representation used or referred to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Hosted by Nines