Orange lanceert smartphone app voor gratis bellen en sms'en

Orange lanceert smartphone app voor gratis bellen en sms'en

Het mobiele merk Orange, wat een onderdeel is van France Telecom, heeft donderdag een wereldwijde applicatie gelanceerd die een directe concurrent moet gaan worden met diensten zoals Skype, WhatsApp en Viber. Telefoonproviders over de gehele wereld hebben allerlei mogelijkheden gezocht in de afgelopen jaren om de concurrentie met deze apps aan te gaan. 

Giles Corbett, die de applicatie 'Libon' heeft ontwikkeld voor Orange, zegt dat telefoonproviders moeten komen met vergelijkbare diensten. "The situation is really simple - either you deliver the most compelling service or your users switch to something else. What's the alternative? We want to be in there," vertelt hij in een interview.

De applicatie kan gebruikt worden door elke iPhone-gebruiker. Het bedrijf vraagt wel geld voor bepaalde premium features zoals voicemail of e-mailkopieën van voiceails. Libon zal in het eerste kwartaal van 2013 ook beschikbaar zijn voor Android-smartphones. Telefonica lanceerde eerder een vergelijkbare app met de naam Tu Me: Deutsche Telekom deed dit met de app Bobsled. 

Reacties (3)

  • Col

  Een verwachte stap. Je kan beter mee gaan met de ontwikkeling, en je geld via andere kanalen verdienen.
  Zal de KPN nu ook zo'n applicatie gaan lanceren?

  Ma 26 nov 2012, 08:54 [reply]

 • Goede stap van Orange. Als traditionele telecom operators zijn ze een van de eerste die zelf grootschalig een VoIP app introduceert. Ik volg de ontwikkelingen van bellen met apps al lange tijd en zie dat apps zoals Rebtel, Vopium en Vyke de laatste jaren substantiele marktposities hebben opgebouwd. Een aantal van hen kiest er nu voor om vooral te focussen op het technologie deel en het platform white label aan telecom operators aan te bieden. Mijn verwachting is dat het uiteindelijk weer de telecom operators zullen zijn die met hun sterke merken de markt voor mobile VoIP zullen gaan beheersen. Meer informatie over dit onderwerp kan je vinden op mijn blog www.apphones.nl/blog.

  @ Col: wat betreft KPN weet ik dat er nu een pilot loopt bij Telfort om een VoIP app te introduceren. Dit doet Telfort door gebruik te maken van het white label platform van Vopium.

  Ma 26 nov 2012, 20:21 [reply]

  • S v d Zwaag

  oud nr .0618234020.Il dit oude nr graag naar mijn nieuwe mobiel, dat nr is nu. 0657960249.bij voorbaat dank !

  Ma 23 sep 2013, 19:17 [reply]

Reageren

 • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
  * E-mail adres wordt niet getoond

Recommend on Google

Headlines

© 2004-2014 Dutchcowboys.nl - All Rights Reserved.

All views and opinions expressed are those of the authors of Dutchcowboys.

All trademarks, slogans, text or logo representation used or referred to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Hosted by Nines