In 2013 zal het aantal mobiele verbindingen de wereldbevolking inhalen

In 2013 zal het aantal mobiele verbindingen de wereldbevolking inhalen

In de loop van volgend jaar zal het aantal mobiele verbindingen hoger liggen dan de omvang van de wereldbevolking. Die evolutie wordt gedragen door de groeiende populariteit van smartphones en een verdere uitbreiding van de mobiele sector in opkomende markten. Zo blijkt uit een rapport van het Zweedse telecomconcern Ericsson. Volgens het rapport zijn er wereldwijd op dit moment 6,4 miljard mobiele gebruikers. Tegen het einde van volgend jaar zal dat aantal echter opgelopen zijn tot 7,5 miljard gebruikers. Volgens cijfers van de Verenigde Naties zal de wereld op dat ogenblik 7 miljard bewoners tellen.

In het rapport van Ericsson worden er over 6 jaar 9,3 miljard mobiele gebruikers geteld. Smartphones zouden op dat ogenblik 3,3 miljard gebruikers tellen. Op dit ogenblik zijn er volgens de operator wereldwijd 1,1 miljard smartphones actief. “Smartphones kennen op dit ogenblik in de wereldwijde mobiele sector slechts een penetratie van 15%,” aldus het rapport. “Er is dus nog een bijzonder grote groeimarge aanwezig. Over zes jaar zullen de mobiele markten in West-Europa en Noord-Amerika nagenoeg volledig uit smartphones bestaan, tegenover ongeveer één derde in het Midden-Oosten, Afrika en het Midden-Oosten.”

Over 6 jaar zullen volgens Ericsson ook 850 miljoen mobiele computers en tablets operationeel zijn. Op dit ogenblik zijn dat er nog 250 miljoen. Het totale mobiele dataverkeer zal tijdens diezelfde periode van 1.100 petabytes tot 13.000 petabytes toenemen.

Verder is China op dit ogenblik wereldwijd marktleider met 1,2 miljard mobiele gebruikers, gevolgd door India met 913 miljoen verbindingen. De rest van Asia-Pacific vertegenwoordigt ook 1,2 miljard gebruikers. Verder volgen Afrika (724 miljoen), Latijns-Amerika (676 miljoen), Oost-Europa (619 miljoen), West-Europa (528 miljoen), Noord-Amerika (354 miljoen) en het Midden-Oosten (268 miljoen).

2064a2496a4207d7890c1c788e1092fc62eb7836_4515_90_90_1Dominique Dewitte

Dominique Dewitte is hoofdredacteur en mede-uitgever van het in Belgie populaire zakenportaal Express.be. Daarnaast is hij schrijver van boeken en publiceert hij als Blogger artikelen op Dutchcowboys. Klik hier voor zijn persoonlijke profiel op Linkedin.

Reageren

  • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
    * E-mail adres wordt niet getoond

Recommend on Google

Headlines

© 2004-2014 Dutchcowboys.nl - All Rights Reserved.

All views and opinions expressed are those of the authors of Dutchcowboys.

All trademarks, slogans, text or logo representation used or referred to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Hosted by Nines