Smartphone-bezitters geven met de feestdagen meer geld uit

Smartphone-bezitters geven met de feestdagen meer geld uit

Bezitters van smartphones zullen tijdens de eindejaarsperiode gevoelig meer besteden dan andere consumenten. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Deloitte bij ruim vijfduizend Amerikaanse consumenten.

De onderzoekers stellen daarbij dat de smartphone-bezitters hun toestel intensief zullen gebruiken tijdens de komende eindejaarsperiode.Het is volgens Deloitte dan ook noodzakelijk dat retailers zich niet alleen focussen op directe verkopen, maar mobiele platformen gebruiken om de consument op diverse manieren te bereiken. Deloitte zegt dan ook te verwachten dat retailers deze shoppers zullen proberen aan te trekken met applicaties, wifi-toegang en speciale promoties.

Volgens Deloitte zullen 68 procent van de smartphone-bezitters, die meestal tot de meer kapitaalkrachtige klanten worden gerekend, hun apparaat tijdens de eindejaarsperiode gebruiken als een shopping-gids en aankoopplatform. Gemiddeld zou met die activiteiten een bedrag van 1.428 dollar worden uitgegeven. Dat is 72 procent meer dan de andere consumenten. Volgens het rapport moet verwacht worden dat de omzet aan smartphone-gerelateerde activiteiten een bedrag van 36 miljard dollar zal vertegenwoordigen. Daarmee zouden smartphones 5,1 procent van de totale eindejaars-aankopen vertegenwoordigen.

"De winkel blijft centraal staan bij de eindejaarsaankopen, maar zijn rol kent een duidelijke verschuiving," voert Deloitte nog aan. "De fysieke en virtuele shopping-ervaring kennen duidelijk een steeds verdere versmelting." De onderzoekers stelden verder vast dat volgens 48 procent ook sociale media in het shopping-proces zullen worden opgenomen, waarbij 54 procent aangeeft naar kortingen te zullen zoeken, 53 procent inspiratie wil zoeken voor geschenken en 53 procent productbesperkingen wil raadplegen. Er wordt aan toegevoegd dat ook het personeel van de fysieke winkels op deze verschuivende activiteiten moet worden voorbereid. 

Tags: smartphone
2064a2496a4207d7890c1c788e1092fc62eb7836_4515_90_90_1Dominique Dewitte

Dominique Dewitte is hoofdredacteur en mede-uitgever van het in Belgie populaire zakenportaal Express.be. Daarnaast is hij schrijver van boeken en publiceert hij als Blogger artikelen op Dutchcowboys. Klik hier voor zijn persoonlijke profiel op Linkedin.

Reageren

  • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
    * E-mail adres wordt niet getoond

Recommend on Google

Headlines

© 2004-2014 Dutchcowboys.nl - All Rights Reserved.

All views and opinions expressed are those of the authors of Dutchcowboys.

All trademarks, slogans, text or logo representation used or referred to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Hosted by Nines