De verschillen in muzieksmaak bij iOS-, Android- en Windows-gebruikers

De verschillen in muzieksmaak bij iOS-, Android- en Windows-gebruikers

Van alle muziekwinkels is iTunes misschien toch wel het bekendst. iOS-gebruikers vinden er massaal hun favoriete nummers, maar ook andere producten. Android-gebruikers moeten het doen met Google Play Music, wat nog steeds niet overal beschikbaar is. Maar ook Windows Phone-gebruikers hebben met de Xbox Music Store een legale manier om aan muziek te kopen. De hitlijsten verschillen onderling echter enorm, zoals hieronder is te zien.

enhanced-buzz-29646-1352154796-0

Bovenstaande afbeelding is een weergave van iTunes op het iOS-platform. iTunes is de grootste muziekwinkel van de wereld als het gaat om kwaliteit. De populaurste albums op iOS zijn ook de populairste albums op iTunes. De hitlijsten op iTunes kunnen gezien worden als een Top 40 overzicht. Wat in iTunes populair is, is per definitie ook echt populair en egt dus niets over iOS-gebruikers.

enhanced-buzz-30150-1352154833-0

Dit is Google Play. Niemand gebruikt Google Play buitenom Android, vandaar dat deze lijst goed reflecteert wat de aankopen zijn van de huidige Android-eigenaren. Android heeft veel jonge gebruikers, vandaar dat in principe ook wel als een hitlijst kan worden gezien.

enhanced-buzz-12886-1352154781-0

De 'hitlijst' op Windows Mobile is een vreemde eend in de bijt. Dit omdat de lijst niet bestaat uit recente of populaire nummers. Er zijn ook nauwelijks democrafische kenmerken, behalve dat Windows Phone 8 gebaseerd is op de Xbo 360.  

Reacties (2)

  • Stefan

  "Niemand gebruikt Google Play buitenom Android". Dit lijkt me uit de lucht gegrepen? Ikzelf gebruik Google Play Music evenveel via Windows als via Android. Het zou mij verbazen als ik de enige ben.

  Wo 7 nov 2012, 12:37 [reply]

  • Esther

  Enorme verschillen zie ik niet echt bij de eerste twee. Toch een beetje dezelfde nummers in de top 10.

  Wo 7 nov 2012, 16:32 [reply]

Reageren

 • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
  * E-mail adres wordt niet getoond

Recommend on Google

Headlines

© 2004-2014 Dutchcowboys.nl - All Rights Reserved.

All views and opinions expressed are those of the authors of Dutchcowboys.

All trademarks, slogans, text or logo representation used or referred to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Hosted by Nines