Waarom je nooit Phone Stack moet spelen met je vrienden

Waarom je nooit Phone Stack moet spelen met je vrienden

In de Verenigde Staten is Phone Stack een grote hit. Dit spel zorgt ervoor dat elke dinner date met je vrienden een grote uitdaging wordt. Alle telefoons worden in een stapel gelegd op tafel en de eerste die z'n telefoon pakt, betaalt alles voor iedereen. En als de rekening er is voordat niemand de verleiding kon weerstaan, dan is iedereen winnaar en dan wordt de rekening gedeeld. Maar niet iedereen is even blij met dit spel. 

Het spel heeft namelijk geen uitzonderingen. Stel je eens voor dat een vriend of een vriendin een zwaar ongeluk heeft gehad, of misschien zelfs wel één van je ouders. Als ze je dan proberen te bereiken, is dit niet mogelijk en verlies je het spel. Anderzijds is het ook erg lastig als je vrienden hebt die geen smartphone hebben maar een Nokia 3310, want die zullen nooit de drang hebben om eventjes de sociale netwerksites in de gaten te houden.

Zelf zou ik nooit de uitdaging durven aangaan om mee te doen aan dit spel. Niet alleen omdat ik toch weet dat ik het niet zal volhouden aangezien ik zwaar verslaafd ben aan mijn smartphone, maar vooral omdat ik al blij ben als ik mijn eigen dinerkosten kan betalen. Want hoe je het ook wendt of keert, je zult niet met een fijn en tevreden gevoel naar huis gaan als je portemonnee helemaal leeg is... 

Reacties (4)

  • Mike Philippens

  Wat een sociale armoede als je dat niet eens kunt volhouden. Dineren met vrienden IS EEN SOCIALE activiteit! Je gaat toch ook geen krant lezen tijdens een diner? Heb dan ook het fatsoen om met je gasten aan tafel te converseren ipv dat 'social' gedoen. Of kies interessantere mensen uit om mee te gaan eten.

  Zo 7 okt 2012, 20:27 [reply]

  • Jelle de Jong

  Eens met Mike. Kom op, je gaat met je vrienden uit eten. Dan stap je even van je verslavingen af. Je gaat ook niet je PC/console meenemen als je gameverslaafd bent. Ik snap dat je op de hoogte wil blijven van je vrienden, maar je zit er dan mee aan tafel.

  Argument van het zware ongeluk slaat kant noch wal. Het probleem bestond 10 jaar geleden niet en je zou nu ook niet bij een belangrijke presentatie je telefoon opnemen 'voor het geval'. Zet dat ding gewoon uit, leg hem op de stapel en doe niet moeilijk. Het echte leven is veel interessanter.

  Zo 7 okt 2012, 22:17 [reply]

  • FransIII

  Nou ja, het is wel een probleem hoor... dat eventjes snel op een netwerksite kijken gebeurt toch wel veel, iig in mijn vriendenkring. En dat kan dan toch vervelend zijn: je haakt aan en af in een groepssituatie. Dat is op zich geen probleem als iedereen daar vrede mee heeft en daar aan gewend is. Maar anders wordt het wel een ding. Ik heb de phonestack wel eens gebruikt en dat was hardstikke gezellig omdat we weer eens écht aandacht voor elkaar hadden, en het voor ons allemaal duidelijk werd dat we af en aanhaakten.

  Ma 8 okt 2012, 10:04 [reply]

  • Mike

  Dit is precies waarom ik geen smartphone wil en mijn "nokia 3310" hou. Ik ben bang dat ik anders net zo asociaal ga worden als de auteur van dit artikel en veel andere mensen.

  Di 9 okt 2012, 11:56 [reply]

Reageren

 • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
  * E-mail adres wordt niet getoond

Recommend on Google

Headlines

© 2004-2014 Dutchcowboys.nl - All Rights Reserved.

All views and opinions expressed are those of the authors of Dutchcowboys.

All trademarks, slogans, text or logo representation used or referred to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Hosted by Nines