Mobile20.09.2011

Droam bespaart Nederlanders 15 miljoen euro op mobiel internet in buitenland


droam-bespaart-nederlanders-15-miljoen-e.jpg
droam-bespaart-nederlanders-15-miljoen-e.jpg

Droam heeft sinds haar oprichting in juli 2010 duizenden consumenten geholpen hun telefoonrekening te verlagen. Droam realiseert een besparing van gemiddeld € 1.500,- per consument. In totaal vormt dit tot op heden een besparing van ongeveer 15 miljoen euro.

Droam maakt het de consument mogelijk om op een eenvoudige manier op de hoge internetkosten van zijn eigen telecomaanbieder te besparen. Droam vraagt minder dan 10 cent per megabyte (MB). Omdat Droam scherpe contracten afsluit met telecomaanbieders in het buitenland is de consument niet langer afhankelijk van zijn eigen provider. Hierdoor is het voor reizigers niet langer noodzakelijk gebruik te maken van dataroaming en te schrikken van de bijbehorende hoge tarieven.

Phillip Actor, oprichter van Droam: “De providers focussen te weinig op het verlagen van data kosten in het buitenland en verhogen zelfs de binnenlandse tarieven. Door de wereldwijde toenemende vraag naar mobiel internet en de toename van onze naamsbekendheid heeft Droam een extreem drukke zomerperiode achter de rug. Momenteel richten wij ons op het klaarmaken van onze organisatie voor de verwachte drukte voor en tijdens de herfstvakantie.

Droam voldoet nu al aan de plannen van Neelie Kroes die stellen dat telecomaanbieders vanaf 2014 niet meer dan 50 cent per MB mogen vragen. Het voorstel, dat nog goedgekeurd moet worden door het Europees Parlement, stelt dat 1 MB vanaf 1 juli 2012 niet meer dan 90 cent mag kosten, vanaf 1 juli 2013 niet meer dan 70 cent en een jaar later niet meer dan 50 cent per MB.

Wat is Droam, en hoe werkt het?
Het apparaatje, Droam genaamd, maakt een draadloze verbinding met het internet. Droam geeft dit signaal door als Wi-Fi-verbinding naar maximaal 5 apparaten. Denk hierbij aan een laptop, mobiele telefoon, gameconsole en tablet zoals de iPad. Droam wordt gebruikt naast de mobiele telefoon, het eigen nummer blijft dus bereikbaar. Kortom: Droam werkt heel eenvoudig en het maakt data roamen een stuk leuker.