Mobile14.12.2010

2010, jaar van de mobiele doorbraak?


2010-jaar-van-de-mobiele-doorbraak.jpg
2010-jaar-van-de-mobiele-doorbraak.jpg

Al jaren wordt het aanstaande jaar als HET mobiele jaar voorspeld en valt het in realiteit vaak tegen. In de afgelopen dagen waren er twee publicaties die hard schreeuwen wat velen al weten. 2010 is misschien niet HET mobiele jaar maar er was nog nooit zo’n versnelling/adoptie.

Hieronder een uitstekend overzicht van het onderscheid in mobiel gebruik tussen de US, Japan en Europa. Europa als entiteit nemen is wat mij betreft wat gevaarlijk..

Wat mij betreft is het gepresenteerde “Europese beeld” onder invloed van A) een veelvoud aan Europese telecom operators B) afwijkende adoptie curven op gebied van smartphones C ) verschil in standaard vs flatfee accounts. Hierdoor is de gegeven vergelijking met de US markt (2-3 operators hebben de markt verdeeld) en Japan (idem) verder onderzoek waardig.

Neemt niet weg dat de infographic een mooi meetpunt is die aangeeft dat de adoptie curve een hockeystick in zich heeft. Sidenote: Benieuwd of er info is over de handset cyclus waarin de adoptie van GPS, 3G ook is meegenomen.

 

 (credits voor Comscore en Metagrafic.com)

Mark de Kock

Een Digital Marketeer, ondernemer met een passie voor alles dat (gemotoriseerd) snel gaat.