Mobile04.08.2008

Handig zo’n wegwerptelefoon


handig-zo-n-wegwerptelefoon.jpg
handig-zo-n-wegwerptelefoon.jpg

De Amerikaanse producent Hop-On brengt een goedkope wegwerp-gsm op de markt. De fabrikant stelt dat het toestel bijzonder handig is voor mensen die slechts af en toe een mobiele telefoon nodig hebben. De wegwerptelefoon is volgens het bedrijf de perfecte lagekostenoplossing voor iedereen die wel eens een mobiele telefoon nodig heeft, maar geen verplichtingen wil.

Anderen hebben volgens Hop-On alle toeters en bellen van een hip toestel niet nodig. Het toestel wordt al verkocht op het Amerikaanse continent, in Azië en Australië.

Toch is niet iedereen even blij met het wegwerptoestel.

De organisaties Test-Aankoop en de Bond Beter Leefmilieu vinden de komst van het toestel weinig duurzaam en ecologisch niet verantwoord. Het toestel omvat volgens BBL zware metalen en andere giftige stoffen, die beter niet in het milieu terechtkomen. Ook wordt gevreesd voor de deugdelijkheid van het toestel.

For the geeks, the dual-band Hop1800GSM (85-0/1900MHz) wireless phone can be used with over 40 U.S. carriers, including AT&T, Cingular and T-Mobile, as well as through the company’s low-cost Graffiti Wireless network, according to Hop-On, Inc. The phone offers four hours of talk time, 150 hours of standby time, keypad lock and a built-in flashlight”.

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.