Mobile04.05.2008

Sony Ericsson X1 medio September in de winkels


sony-ericsson-x1-medio-september-in-de-w.jpg
sony-ericsson-x1-medio-september-in-de-w.jpg

De Sony Ericsson X1 (XPERIA) die in Barcelona de show stal zou, afgaande op uitspraken van de toestel fabrikant zelf, aanvankelijk pas in 2009 op de markt komen.

In de afgelopen maanden is die datum al naar Q4 van dit jaar verschoven wat op zich al bijzonder is omdat release datums doorgaans naar achter (verder weg) verschuiven en onlangs lekte nog een lijstje met releasedata uit waarop September genoemd werd (Q3 dus). Die datum wordt nu wederom ‘bevestigd’.

Er is deze week namelijk een brief opgedoken van Handango, een content provider voor de X1, waarin duidelijk te lezen staat dat het toestel medio September (van dit jaar natuurlijk) al op de markt zal komen (zie afbeelding).

Goed nieuws dus. Mits deze berichten op waarheid berusten natuurlijk. Maar goed, persoonlijk zou ik graag zien dat Sony Ericsson en Nokia hun nieuwe topmodellen (de X1 en de Tube) tegelijk op de markt introduceerden. Een fikse concurrentie strijd is altijd mooi om naar uit te zien, toch?

Ron Smeets

Ron verdiende zijn sporen in de Telecom als Mobile Cowboy. Na bijna 15 jaar was hij toe aan een nieuwe uitdaging als zelfstandig freelance journalist, blogger en tekstschrijver. Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan. De Mobile Cowboys is back! Met lasso en zweep in de aanslag om de ingeslapen telecommarkt weer eens goed wakker te schudden en met scherp te schieten!