Mobile19.02.2008

OpenMoko komt in de lente 2008 met upgrade Linux NEO


openmoko-komt-in-de-lente-2008-met-upgra.jpg
openmoko-komt-in-de-lente-2008-met-upgra.jpg

De strijd om het (open) mobiele besturingssysteem is in 2008 totaal losgebarsten. Google’s Android, Limo en niet te vergeten voortrekker OpenMoko bieden open platforms aan voor mobielen. Al deze besturingssystemen zijn gebaseerd op Linux en dus aantrekkelijk voor ontwikkelaars.

Het Taiwanese OpenMoko een open source handset platform-ontwikkelaar heeft plannen om maart-april 2008 een upgrade van hun Neo open source handset te lanceren. OpenMoko is bekend van fraaie Neo 1973, zie foto.

Ook biedt OpenMoko voor de doorgewinterde mobiele Linux-ontwikkelaar dee Neo Base kit.

Via Digitimes.com

Patrick Petersen

Vreemde eend Patrick Petersen RDM MA MSc is een ervaren ondernemer, spreker en docent (aan onder andere Nyenrode Business University, Beeckestijn Business School en EURib) die het nuchtere ‘lachen en leren’ combineert in zijn inspirerende optredens. Senior online strateeg, crossmediaal marketeer, contentmarketeer, internetondernemer, internationaal spreker, docent en auteur. Hij studeerde af op divers eigen (content-) marketingmodellen die hij voor tal van internationale organisaties, zoals Heijmans, Hästens, Somfy smart home, Trendhopper holding, T-Mobile Nederland, AtMostTV, TU Delft, IKEA Nederland, MTV Europe en Coolcat, succesvol in de praktijk bracht.