Technology20.10.2010

Microsoft komt met cloudtoepassing Office 365


microsoft-komt-met-cloudtoepassing-offic.jpg
microsoft-komt-met-cloudtoepassing-offic.jpg

Microsoft komt met Office 365, een “clouddienst” waarin Office, SharePoint, Exchange en Lync zijn samengebracht. Office 365 moet het eenvoudiger maken om op bijna iedere plek en op vrijwel elk device samen te werken met anderen binnen en buiten een organisatie. 

Een overstap naar de cloud met Office 365 betekent dat mensen op dezelfde manier kunnen blijven werken als ze gewend zijn, aangezien de dienst werkt met de meeste populaire browsers, smartphones en desktopapplicaties die momenteel bij organisaties in gebruik zijn.

Het pakket is niet te koop maar betaal je voor gebruik een vast bedrag per gebruiker per maand dat begint 6 euro. Daarnaast biedt Office 365 een aantal keuzemogelijkheden voor middelgrote en grote bedrijven en overheidsorganisaties.

Deze organisaties kunnen ook kiezen voor Office Professional Plus, de meest uitgebreide versie die nu voor het eerst wordt ook aangeboden op basis van betalen-voor-gebruik. Voor € 24 per gebruiker per maand kunnen organisaties werken met dit pakket, samen met e-mail, voice mail, enterprise social networking, instant messaging, webportals, extranetten, spraak- en videoconferencing, 24/7 telefonische ondersteuning en nog veel meer zoals licenties voor ‘on premise’.

Deze licenties zijn niet voor de Office webapplicaties, maar voor een download van de volledige versie van Office. Deze versie wordt maandelijks automatisch geactiveerd, zolang je als klant betaalt. Office 365 zal volgend jaar wereldwijd beschikbaar komen. Vanaf vandaag begint Microsoft met het testen, samen met enkele duizenden organisaties in dertien regio’s wereldwijd, inclusief Nederland. In de loop van de tijd zal het testtraject worden uitgebreid met meer organisaties.

De clouddienst zelf zal volgend jaar worden uitgebreid met Microsoft Dynamics CRM Online. Verder zal Office 365 voor het onderwijs worden geïntroduceerd, waarmee studenten en medewerkers van onderwijsinstellingen de beschikking krijgen over krachtige technologie die specifiek op hun behoeften is toegesneden.