Marketing13.10.2010

Nespresso brengt duurzaamheid bij de klant


nespresso-brengt-duurzaamheid-bij-de-kla.jpg
nespresso-brengt-duurzaamheid-bij-de-kla.jpg

Sinds kort is het voor de gebruikers van Nespresso mogelijk om hun gebruikte capsules op te laten halen door TNT. Nespresso hergebruikt de capsules namelijk. Het koffiedik en het aluminium wordt van elkaar gescheiden, waarna het koffiedik verder dienst zal doen als kunstmest. Het aluminium wordt omgesmolten en hergebruikt voor nieuwe cups.

Dit is ook mede de reden waarom Nespresso voor capsules kiest die voor 100% vervaardigd zijn uit alluminium. Dit materiaal is namelijk 100% recyclebaar en het recyclen van het materiaal tot nieuwe capsules kost slechts 5% van de energie die nodig is om bij nieuw aluminium te verwerken.

Lege capsules konden al eerder bij de Nespresso Boutiques en bij de bijlenkorf (in Amsterdam) worden ingeleverd. Wekelijks levert dit zo’n drie volle kliko containers capsules op. Om meer klanten (landelijk) te stimuleren is Nespresso de dienst met TNT gestart.

De consument kan bij zijn online bestelling een verzamelzak bestellen voor het luttele bedrag van €0.05. Het zakje is geur- en vochtbestendig. Op het moment dat de consument een TNT bestelling ontvangt (ongeacht of dit nu van Nespresso is of niet), kan de zak meegegeven worden. Erg eenvoudig dus!

Er is door Nespresso een speciale site rondom duurzaam en verantwoord ondernemen opgezet.

bron
foto: Corné Kox