Marketing16.11.2009

Passie, het verhaal van John Nese


passie-het-verhaal-van-john-nese.jpg
passie-het-verhaal-van-john-nese.jpg

Ik heb vanochtend nog maar eens even wat marketingboeken opengeslagen om te zien wat ik over het woord passie kon ontdekken. Maar dat valt tegen. Die gaan vooral over marktgerichtheid, behoeften ontdekken en vervullen, doelgroepen, marktcellen en natuurlijk segmentering.

Dat er daarnaast ook mensen nodig zijn die het verhaal van het bedrijf kunnen vertellen, collega’s enthousiasmeren, die klanten ontroeren en gepassioneerd over hun producten kunnen vertellen, dat kom je nauwelijks tegen. Een quick scan op het woord passie levert in de index vrijwel niets op. Maar wat is passie dan? Volgens Van Daele betekent het onder meer – hartstocht, drift; hartstochtelijke liefhebberij, maar hebben we daarmee het antwoord? Nope, en misschien laat het woord zich niet makkelijk beschrijven. Ik denk dat veel startups die Erwin Blom bijvoorbeeld heeft geïnterviewd de nodige passie bezitten. Of die dat allemaal tonen, hard to say.

Passie is persoonlijk en net zo goed veelzijdig. Heel soms komt passie naar buiten en dan begrijp je het. Kijk maar naar de onderstaande video van deze John Nese en je begrijpt voor altijd wat met (pure) passie wordt bedoeld.

John Nese bestaat en woont in Los Angeles. Zijn online Soda Shop online is te vinden via deze link. Wie ooit naar de Valley afreist, doe ons een plezier, ga naar hem toe, feliciteer hem, maak een paar foto’s en neem een paar soda’s mee.

Henkey
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.