Online19.03.2012

Samsung Smarter Living concept moet ons leven eenvoudiger maken


Vorige week hebben we in een fraai omgebouwde televisiestudio in de Endemol MediArena kunnen zien wat Samsung bedoelt met Smarter Living. Smarter Living moet ons helpen om de steeds complexere electronische wereld aanzienlijk eenvoudiger te maken. En dat is een uitdaging in een tijd waar mensen meer en meer gebruik maken van mobiele telefoons, tablet computers, geavanceerde televisies en allerlei andere apparaten en digitale diensten die inmiddels in grote getalen een plaats innemen in ons dagelijkse leven.

De basis voor Smarter Living in de visie van Samsung is een breed scala aan producten van het Koreaanse merk die moeiteloos met elkaar kunnen communiceren. Vanaf het eerste moment wilde Samsung de aanwezige pers dan ook duidelijk maken dat zij het leven van mensen plezieriger en eenvoudiger wil maken. Met de door Samsung getoonde productrange kom je als consument een behoorlijk eind in de richting en met de ontwikkelde AllShare-technologie (Cloud based) heb je daarnaast altijd al je bestanden binnen handbereik, zolang er Samsung op je device staat.joran

Hieronder vindt je een overzicht van de door Samsung gepresenteerde producten. Van Smart TV’s die reageren op gesproken commando’s en handgebaren, naar Tablet computers (Galaxy Note) die begrijpen wat je schrijft, naar slimme smartphone’s en digitale camera’s die je foto’s direct uploaden naar de cloud en robotstofzuigers die de vloer voor je nieuwste koelkast met extra dunne wanden schoner maken dan ooit. De komende tijd komen we op Dutchcowboys terug op het fenomeen ‘Smarter Living’. Vragen als, werkt het echt, wat zijn de mogelijkheden, wat nu als je niet alles van eenzelfde merk in huis hebt staan, nu alles vervangen of nog even wachten en wat gaat er nog komen hopen we beter te kunnen beantwoorden.

samsung.jpg
samsung.jpg

Foto : Jöran Maaswinkel (Bovenaanzicht na de lees meer) 

Samsung Smart TV

Samsung wil met de door hun ontwikkelde Smart TV voorgoed de wijze waarop mensen vermaakt willen worden en toegang tot content hebben veranderen. Met Smart Interaction, Smart Content en Smart Evolution laat het bedrijf de toekomst van de Smart TV zien. De Samsung Smart TV is slimmer dan ooit. Voor de bediening van de Samsung Smart TV is geen afstandsbediening meer nodig. Met Smart Interaction kun je met je stem of een simpele handbeweging de TV bedienen. Door tegen de Smart TV te spreken kun je de TV aanzetten, het volume aanpassen of door webpagina’s scrollen. Ook herkent de Samsung Smart TV via de geïntegreerde HD-webcam je gezicht. Daardoor heb je altijd direct toegang tot een wereld aan apps en content, zonder een wachtwoord te hoeven invoeren. Met Smart Content kan je filmpjes, muziek en vakantiefoto’s vanaf elk apparaat direct draadloos op je Smart TV afspelen. Ook kun je de GALAXY Tab of smartphone gebruiken als tweede tv-scherm. De Samsung Smart TV’s zijn Future Proof. Met de Smart Evolution Kit kun je vier jaar lang je Samsung Smart TV upgraden met de nieuwste technologie.

LED TV ES800 gevuld2

Samsung Smart home entertainment

Ook de home entertainmentapparatuur wordt steeds slimmer. De Smart Blu-ray spelers en Smart Home Entertainment Systems combineren meerdere functies in één apparaat, waardoor veel andere apparaten overbodig zijn geworden. Met Wi-Fi en een volledige webbrowser aan boord opent de apparatuur bovendien een wereld aan nieuwe mogelijkheden. Je kunt een film op 3D Blu-ray kijken, van een concertopname op dvd genieten of in de Smart Hub de nieuwste apps ontdekken. Ook kun je met Samsung AllShare Play gegevens tussen diverse devices draadloos uitwisselen, zoals je camera, notebook of smartphone. Ideaal als je bijvoorbeeld de muziek op je smartphone wilt afspelen over je speakers.
Het topmodel is het 7.1 channel 3D Blu-ray Home Entertainment System HT-E6750W. Dit is de eerste set waarin Samsungs buizenversterkertechnologie is opgenomen voor een rijk geluid dat zich kan meten met het geluid van een premium audioset. Het Samsung DA-750 audio dock is ’s werelds eerste docking station met geïntegreerde buizenversterkertechnologie.

Smart Camera’s en Camcorders

Steeds meer mensen willen hun belevenissen direct delen met familie en vrienden. Daarom hebben alle Smart camera’s en camcorders van Samsung Wi-Fi. Zo kun je je foto’s en video’s direct delen via e-mail, Facebook, Picasa of YouTube of je opnamen veilig opslaan in de cloud. 

Met de Smart Camera WB850F introduceert Samsung de eerste zoomcamera met Wi-Fi. Deze camera heeft 21x optische zoom, een 16,2 Megapixel beeldsensor en een 23 mm groothoeklens. Met de Samsung Smart Camcorder QF20 maakt iedereen de mooiste Full HD-filmpjes, zelfs met de linkerhand. Door de vernieuwde Switch Grip kun je met je rechter- en linkerhand filmpjes schieten. Ook maak je makkelijk verticale opnamen door de Switch Grip 90 graden te draaien.

wb850f-f.jpg
wb850f-f.jpg

Smart oplossingen voor huishoudelijke taken

Met slimme oplossingen wil Samsung huishoudelijke taken nog makkelijker én leuker maken. Zo brengt Samsung de G-serie koelkast uit waarin je wekelijkse boodschappen wél passen en waarin groenten een week lang vers blijven. Met de Eco Bubble wasmachine kun je je wasgoed extra schoon wassen op een lage temperatuur, terwijl de robotstofzuiger je huis stofzuigt wanneer jij aan het werk bent.

Samsung GALAXY Note

De Samsung GALAXY Note vormt voor SAmsung het hart van de Smart Revolution. De GALAXY Note heeft een 5,3 inch HD Super AMOLED display. Dat is het grootste schermformaat van alle smartphones. Op het glasheldere scherm kun je onderweg niet alleen typen en swypen, maar ook razendsnel schrijven, documenten bewerken en tekenen. Met de speciale S Pen kun je bijvoorbeeld je foto’s en video’s personaliseren met commentaar, tekeningen of emoticons.

Ook brengt Samsung dit voorjaar de GALAXY Note 10.1 uit die je creativiteit en productiviteit op het werk of tijdens de studie vergroot. Op het glasheldere 10.1 inch grote scherm kun je nóg beter en sneller multi-tasken. Je kunt internetpagina’s, video’s en apps naast elkaar bekijken en tegelijkertijd je creatieve invallen schetsen of opschrijven met de S Pen.

galaxy-note-10-1-3.jpg
galaxy-note-10-1-3.jpg

Samsung notebooks en de Series 7 HDTV Monitor

Alle oplossingen die Samsung biedt kunnen draadloos met elkaar communiceren. Van de Samsung Notebook Series 5 ULTRA, de Samsung Notebook Series 9 en de Samsung Series 7 HDTV Monitor tot de Optical Smart Hub en de SyncMaster Cloud.

Met de Notebook Series 5 ULTRA bewijst Samsung dat prima prestaties en een mooi design perfect samen gaan. Op de Notebook Series 5 ULTRA met Intel Core i5 processor werk je thuis, onderweg en op het werk razendsnel. De Notebook Series 5 ULTRA start in 20 seconden op en is in 2 seconden uit de slaapstand. De designers en technici van Samsung hebben maar liefst 33.000 uur gestoken in de ontwikkeling van de tweede generatie Samsung Notebook Series 9. Het resultaat is de dunste en snelste notebook ter wereld, met de beste beeldkwaliteit. De Samsung Series 7 HDTV Monitor is een ideaal display voor de Smarter Living Room en de Smarter Office. Dankzij de MHL-technologie (Multimedia High Definition Link) kun je foto’s, filmpjes en andere content op je Smart devices – zoals de GALAXY smartphone, GALAXY Tab of Smart camera – direct in HD weergeven op de monitor, terwijl je het geluid via de geïntegreerde speakers laat klinken. Op het 27 inch scherm kun je werken en tegelijkertijd TV-kijken.

Series 7 HDTV Monitor

Bron en productbeschrijvingen : Samsung 

panorama samsung 

Bovenaanzicht Samsung Smarter Living Event.
Foto : Jöran Maaswinkel : Met dank aan medewerkers Endemol MediArena 

Henkey
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.

Verder lezen over Samsung

Samsung maakt van zijn Galaxy Ring een dieetcoach

Samsung staat op het punt om een geheel nieuwe tak van sport aan te boren: slimme ringen. Helemaal nieuw is het niet, want het apparaat lijkt erg op een smartwatch, maar dan in een kleinere vorm, maar het is wel een nieu...

Gadgets21.03.2024

Samsung maakt van zijn Galaxy Ring een dieetcoach

​Zijn er telefoons die beter zijn dan de iPhone 15 Pro?

De telefoons van Apple worden vaak gezien als een soort heilige graal van telefonie. Hoewel de toestellen zeker hun voordelen hebben, is het niet per definitie zo dat Android-toestellen minder goed zijn. Regelmatig hebbe...

Mobile07.03.2024

​Zijn er telefoons die beter zijn dan de iPhone 15 Pro?

Samsung Galaxy S24 Ultra review: AI is een heel gave bijzaak

Samsung Galaxy S24 Ultra is de ultieme telefoon van Samsung. Dat is tenminste wel wat het als vlaggenschip zou moeten zijn. Is Samsung erin geslaagd om inderdaad met een toestel te komen dat zowel iets nieuws brengt als...

Mobile29.02.2024

Samsung Galaxy S24 Ultra review: AI is een heel gave bijzaak

Samsung Galaxy S24-serie verbreekt verkooprecords

De Samsung Galaxy S24 Ultra, de Galaxy S24+ en de Galaxy S24 zijn sinds 25 januari verkrijgbaar in de winkels. De grote populariteit van deze nieuwe toestellen blijkt uit de eerste cijfers, met een opvallende groei van 5...

Mobile02.02.2024

Samsung Galaxy S24-serie verbreekt verkooprecords

​Samsung introduceert Galaxy S24 series en ‘Galaxy AI’

Samsung heeft in San Jose zijn nieuwe smartphones Galaxy S24, S24+ en S24 Ultra aangekondigd. De toestellen zijn vooral doordrongen van AI-opties, al zijn er ook andere mogelijkheden die het een interessant nieuw vlaggen...

Mobile17.01.2024

​Samsung introduceert Galaxy S24 series en ‘Galaxy AI’

​Samsung Galaxy S24: dit zijn de meest hardnekkige geruchten

Volgende week op 17 januari kondigt Samsung naar alle waarschijnlijkheid de nieuwe S24-reeks aan. Het hypet al een tijdje vooral de AI die naar Galaxy komt, waaronder met een tv-reclame. Het maakt het heel mysterieus, ma...

Mobile12.01.2024

​Samsung Galaxy S24: dit zijn de meest hardnekkige geruchten

CES2024: Samsung toont het foldable scherm 2.0

In Las Vegas is de CES in alle hevigheid losgebarsten. Samsung is daar natuurlijk ook aanwezig en op de eerste dag heeft de Koreaanse fabrikant meteen uitgepakt. Nee, nog geen ‘Unpacked’ party voor nieuwe smartphones...

Mobile10.01.2024

CES2024: Samsung toont het foldable scherm 2.0

​Samsung: De toekomst van de smartphone vouwt een andere kant op

CES 2024 is in volle gang en waar we gisteren al bespraken dat het het tijdperk gaat worden van doorzichtige televisies (althans, waarschijnlijk eerst vooral voor beurzen en presentaties), zien we ook dat Samsung plannen...

Mobile09.01.2024

​Samsung: De toekomst van de smartphone vouwt een andere kant op