Technology01.07.2014

Google trekt 30 september de stekker uit Orkut


Google kondigde gisteren aan dat het gaat stoppen met het sociale netwerk Orkut. De dienst is nooit echt van de grond gekomen, het was een tijdje heel populair in Brazilië, maar daar was het ook Facebook dat uiteindelijk de overhand kreeg.

En kennelijk zijn er niet eens meer voldoende gebruikers om de dienst nog in de lucht te houden. Al is Google Reader een voorbeeld dat zelfs een actieve gebruikersgroep soms niet eens voldoende is. Volgens Google hebben producten als Blogger, YouTube en Google+ de groei van Orkut flink overtroffen, en dus houden ze het hierbij.

Google zal op 30 september Orkut uit de lucht halen. Gebruikers kunnen data, posts en foto’s exporteren via Google Takeout tot september 2016. Vanaf nu is het niet meer mogelijk een nieuw Orkut account aan te maken.

It’s been a great 10 years, and we apologize to those still actively using the service,” aldus  engineering director Paulo Golgher. “We hope people will find other online communities to spark more conversations and build even more connections for the next decade and beyond.”

google-trekt-30-september-de-stekker-uit.jpg
google-trekt-30-september-de-stekker-uit.jpg