Vanaf vandaag kan Google je foto en naam tonen in advertenties

Vorig artikel Volgend artikel

Google heeft de servicevoorwaarden gewijzigd waardoor alle acties bij diensten van Google (zoals een +1 geven op Google Plus of een reactie plaatsen op YouTube) kunnen leiden tot het tonen van je naam en Google+ profielfoto bij recensies of advertenties. Dit geldt voor alle personen ouder dan 18 jaar.

Vanaf vandaag kan Google je foto en naam tonen in advertenties

Hoewel je via de instelling "Aanbevelingen uit jouw kringen" kunt instellen (door het vinkje uit te zetten) dat je naam en foto niet voor advertenties gebruikt mogen worden, maar je activiteiten op Google kunnen dan nog steeds gebruikt worden (met naam en foto) voor promotiedoeleinden. Wanneer je dat niet wilt, moet je volledig stoppen met het geven van commentaren, +1, recensies of met het delen van content op een van de diensten van Google.

Hieronder de uitleg van Google over de veranderde gebruikersvoorwaarden: 

"Hoe uw profielnaam en -foto kunnen worden weergegeven (waaronder in recensies en advertenties)

We willen u, uw vrienden en connecties nuttige informatie verstrekken. Aanbevelingen van mensen die u kent, kunnen ontzettend nuttig zijn. Daarom kunnen uw vrienden, familieleden en anderen uw profielnaam en foto bekijken, evenals andere content zoals de recensies die u deelt of de advertenties die u een +1 geeft. Dit gebeurt alleen als u een actie onderneemt (zoals iets een +1 geven, ergens op reageren of iemand volgen). De enigen die dit kunnen zien, zijn de mensen die u heeft geselecteerd om die content mee te delen. Op Google bepaalt u wat u wilt delen. Deze update van onze Servicevoorwaarden verandert op geen enkele manier met wie u dingen heeft gedeeld in het verleden. Ook uw controle over met wie u in de toekomst dingen wilt delen, blijft ongewijzigd.

Feedback van bekenden kan tijd besparen en resultaten voor u en uw vrienden in alle services van Google verbeteren, waaronder Zoeken, Google Maps, Google Play en in advertenties. Uw vrienden zien bijvoorbeeld dat u een album vier sterren heeft gegeven op de Google Play-pagina van de band. En de +1 die u uw favoriete plaatselijke bakkerij heeft gegeven, kan worden toegevoegd aan een advertentie die de bakkerij weergeeft op Google. We noemen deze tips gedeelde aanbevelingen. 

U kunt bij gedeelde aanbevelingen in advertenties zelf bepalen of uw profielnaam en -foto worden gebruikt. U doet dit met de instelling 'Gedeelde aanbevelingen'. Als u de instelling op 'uit' zet, worden uw profielnaam en -foto niet getoond in die advertentie voor uw favoriete bakkerij of in andere advertenties. Deze instelling heeft alleen betrekking op advertenties. U geeft niet aan of uw profielnaam of -foto mag worden gebruikt op andere plekken, zoals Google Play."

Meer content

Karina

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies