Google bezig met alternatief voor AirPlay van Apple

Google bezig met alternatief voor AirPlay van Apple

Hoe handig is het om video en muziek draadloos vanaf je smartphone naar je tv te sturen? AirPlay van Apple is een bekend foefje waarmee dit mogelijk is. Google ziet het stiekem ook wel zitten en schijnt dus te werken aan een open standaard om muziek en video net zo eenvoudig van Android-toestellen naar tv's en speakers te kunnen versturen. Dit zei Timbo Drayson tegen GigaOM, productmanager bij Google. 

Google nam al een stap in de goede richting toen ze deze zomer met de Nexus Q kwamen. Deze op Android-geaseerde mediastreamer heeft veel weg van Apple's AirPlay. iPad en iPhone-gebruiker kunnen verbinding maken met Apple TV zonder dat er iets ingesteld hoeft te worden. Het is één van de redenen waarom Apple TV zo goed verkoopt: inmiddels hebben ze al 5,3 miljoen exemplaren verkocht in 2012, waarmee het de best verkopende videostreaming-apparaat is.

Google's alternatief zou echter meer mogelijkheden moeten bieden dan alleen het streamen van content naar accessoires en tv's. De technologie moet het ook mogelijk maken om data tussen Android-apparaten en andere apparaten heen en weer te sturen. DLNA is ook een vergelijkbaar iets, maar biedt niet hetzelfde gebruiksgemak als die Apple biedt. Wanneer Google met de technologie naar buiten komt, is nog niet bekend, maar vermoedelijk zal het een vervolg krijgen vanuit de Nexus Q. 

Tags: airplay, apple, google

Reacties (1)

  • Onlangs heb ik een App gevonden waarmee je met het zelfde gemak een tv met internet aansluiting of een mediastreamer kan bedienen met je Android telefoon of je iPhone. Deze app http://www.imediashare.tv/ streamt lokale foto's of video's maar ook Youtube, Vimeo en nog vele andere in HD kwaliteit. Het mooie vind ik dat je hierbij ook niks hoeft in te stellen. De app maakt gebruik van de dlna functie die in de meeste apparaten zit.

    Ik vind het bijzonder slim opgelost door deze club en ze hebben er een patent op. Ik ben benieuwd of het groot gaat worden. Ik zie alleen dat marketing niet hun sterkste kant is ;-)

    Di 20 nov 2012, 21:09 [reply]

Reageren

  • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
    * E-mail adres wordt niet getoond

Recommend on Google

Headlines

© 2004-2014 Dutchcowboys.nl - All Rights Reserved.

All views and opinions expressed are those of the authors of Dutchcowboys.

All trademarks, slogans, text or logo representation used or referred to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Hosted by Nines